Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης ΟΕΕΘ με την Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης ΟΕΕΘ με την Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη

Πραγματοποιήθηκε χθες, συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Αντώνιο Φραντζή, στον Αντιπρόεδρο αυτής κ. Βασίλειο Κασαπίδη, στην Γ. Γραμματέα αυτής κα. Κωνσταντινίδου Κυριακή και στην Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη κα. Ντόρα Μπακογιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα, αποτέλεσε κυρίως το πόρισμα «Στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ανάπτυξη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης» επισημαίνοντας ότι είναι ένα πόρισμα το οποίο περιλαμβάνει την ιεράρχηση στόχων σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο και το οποίο δεν συντάχθηκε μόνο με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη αλλά συμπεριέλαβε τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη θρησκεία, τις υποδομές, την πολύ -πολιτισμικότητα  καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.

Από την πλευρά της ΟΕΕΘ τονίστηκε ότι το εν λόγω πόρισμα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την περιοχή της Θράκης καθώς είναι δομημένο σε πέντε βασικούς άξονες δράσης οι οποίοι είναι ρεαλιστικοί και συνεπώς υλοποιήσιμοι. Δόθηκε επίσης ιδιαίτερη έμφαση και από τις δύο πλευρές  στο ότι  το πόρισμα πρέπει να βγει μπροστά και να γίνει γνωστό σε όλους τους Θρακιώτες.  Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν και οι προοπτικές συνεργασίας των δύο πλευρών με στόχο την ευαισθητοποίηση των φορέων καθώς και των πολιτών της Θράκης για ενημέρωση και την διοργάνωση στοχευμένων δράσεων για την προώθηση του εν λόγω πορίσματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό