Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με την Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με την Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχτηκε στο Νομαρχείο, τη Γενική πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Σαντρίν Μουσέ (Sandrine Mouchet) .

Ο κ. Πέτροβιτς ενημέρωσε τη Γαλλίδα πρόξενο για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου με άξονα τη γεωπολιτική του θέση, τα δίκτυα φυσικού αερίου, την αναβάθμιση των υποδομών όπως η επικείμενη ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής, τη βελτίωση των οδικών αξόνων και σαφώς την αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, έργα που στηρίζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.

Συγχρόνως τονίζοντας τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, κάλεσε την κα Μουσέ να συνδράμει στην προσέλκυση Γαλλικών επενδύσεων στον ακριτικό Νομό.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προ διετίας  κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου υπογραμμίζοντας ότι με άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ελήφθησαν επιπλέον μέτρα αρτιότερης περιφρούρησης των συνόρων που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κα Μουσέ που συνοδευόταν από την επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη κα Μαρίνα Δουλάμη, ευχαρίστησε τον κ. Πέτροβιτς για τη συνάντηση, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσει και επίσκεψη του Γάλλου Πρέσβη στην περιοχή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό