Συνάντηση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο έργων Δήμου Κομοτηνής

Συνάντηση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο έργων Δήμου Κομοτηνής

Σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Γκαράνη και τον αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού Δ.Καρασταύρου, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες σε έργα και δράσεις της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και οι επείγουσες ανάγκες του Δήμου.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς, που συζητείται στη Βουλή, με τον βουλευτή να τονίζει ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα επιλύσει. Όπως επισημάνθηκε στη συζήτηση αναθέτοντας στους Δήμους την υλοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων, τους μεταβιβάζει μια περίπλοκη και απαιτητική αρμοδιότητα, χωρίς να τους εξασφαλίζει ούτε επαρκή και σταθερή χρηματοδότηση, ούτε το αναγκαίο προσωπικό, τη στιγμή που οι Δήμοι  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ένταξη και χρηματοδότηση ωρίμων μελετητικά έργων του Δήμου Κομοτηνής στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σε αντίθεση με το πρόγραμμα Φιλόδημος που υλοποιήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εξασφάλισε χρηματοδότηση στο Δήμο και στη ΔΕΥΑΚ για την υλοποίηση μίας σειράς σημαντικών έργων, όπως, εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Θρυλορίου, αναβάθμιση μονάδας βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Κομοτηνής, κατασκευή δικτύου ομβρίων στο Κικίδιο κα.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για το σύνολο των έργων που έχουν καταθέσει κατά προτεραιότητα ο Δήμος και η  ΔΕΥΑΚ  και έχει ζητήσει  την  ένταξη  τους στο  πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 23 εκ. ευρώ, ένταξη, που όπως τονίστηκε, έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Ο βουλευτής επισήμανε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ώστε να δοθούν εξηγήσεις και κυρίως να αρθούν τα εμπόδια για την ένταξη και την χρηματοδότηση των έργων.

Συζητήθηκε, ακόμη, η πορεία ένταξης σε χρηματοδοτικά εργαλεία των εμβληματικών έργων, όπως, το Φράγμα Συμβόλων και ο αγωγός μεταφοράς νερού από το φράγμα Γρατινής ένα αναγκαίο ως μεταβατικό έργο, που καθυστερεί με ευθύνη της ΔΕΗ. Τέλος τη συνάντηση απασχόλησαν ιδιαίτερα  θέματα όπως η απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας στους κατοίκους του οικισμού Ηφαίστου και η πορεία υλοποίησης του έργου μετεγκατάστασης του Αλάν Κογιού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό