Συνεχίζονται με επιτυχία οι δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων στο Δήμο Δράμας

Συνεχίζονται με επιτυχία οι δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων στο Δήμο Δράμας

Συνεχίζεται η υλοποίηση των δράσεων ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων της Πράξης «ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ», η οποία αποτελεί τμήμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Δράμας.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, την προηγούμενη εβδομάδα, στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση – γιορτή του Δήμου Δράμας για τα παιδιά με τη συμμετοχή πλήθους μαθητών δημοτικών σχολείων  του Δήμου. Τα παιδιά, με τρόπους ευφάνταστους και δημιουργικούς, μέσω παιχνιδιού και βιωματικών δράσεων, ενημερώθηκαν, διασκεδάζοντας, για τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων, την πρόληψη, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση.

Οι δράσεις περιελάμβαναν «Κυνήγι θησαυρού» με θέμα την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων, θεατρική παράσταση με θέμα την ανακύκλωση από τον πολιτιστικό Όμιλο Πολυθέαμα και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με την καθοδήγηση υπεύθυνων Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης Απορριμμάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) -το γνωστό σε όλους μας σύστημα του Μπλε Κάδου, Κάθε Κουτί Μετράει και Ανατολική Αναπτυξιακή ΑΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμα τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Re-Battery και Combatt (διαχείριση και ανακύκλωση μεγάλων μπαταριών), ΑΦΗΣ (ανακύκλωση μικρών μπαταριών) Φωτοκύκλωση (ανακύκλωση λαμπτήρων και μικροσυσκευών), Ecoelastica και RETIRE (ανακύκλωση ελαστικών), ΑΝΑΚΕΜ (διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων) και ΕΝΔΙΑΛΕ (διαχείριση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων), ΚΥΚΛΟΣ ΑΒΕΕ (ανακύκλωση υλικών) καθώς και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.).  Οι εκπρόσωποι των Συστημάτων, οι οποίοι διένειμαν  ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό καθώς και πολλά χρήσιμα δώρα, συζήτησαν με τα παιδιά και τα ενημέρωσαν για τη λειτουργία του κάθε Συστήματος και την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων ενώ το ενδιαφέρον των παιδιών και των συνοδών δασκάλων τους τράβηξε, επιπλέον, η επίδειξη χρήσης κομποστοποιητή.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Μιχάλης Τάσσου, ο Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος ΔΙΑΑΜΑΘ Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης, ο Γεν. Διευθυντής ΔΙΑΑΜΑΘ κ. Γ. Βογιατζής καθώς και οι Δήμαρχοι Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, και Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιαόλου. Παρών και ο υπεύθυνος τμήματος marketing και ΟΤΑ της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου. Οι Δήμαρχοι Δράμας και Ξάνθης καθώς και οι κ.κ. Βογιατζής και Παπασωτηρίου πραγματοποίησαν δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία του ΣΚΑΙ και τοπικών τηλεοπτικών σταθμών σχετικά με τη σχετικά με την υλοποίηση των δράσεων στο Δήμο Δράμας και την πρόοδο που επιτελείται στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κληρώθηκαν δύο ηλεκτρικά ποδήλατα από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), τα οποία κέρδισαν δύο τυχεροί μαθητές. Την κλήρωση των ποδηλάτων πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης και ο κ. Μιχάλης Τάσσου. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, ακόμη, η κήρυξη έναρξης του Διαγωνισμού Οικολογικού σχολείου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στο τέλος του σχολικού έτους με την απονομή βραβείου στο Σχολείο που θα πετύχει τις υψηλότερες επιδόσεις.

Οι δράσεις συνεχίζονται με την διοργάνωση Ημερίδας με θέμα την παρουσίαση των στόχων και των δράσεων της Πράξης. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου,  με τη συμμετοχή Φορέων και εκπροσώπων Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό