Συνεχίζονται τα rapid test σε δύο σημεία στην Κομοτηνή

Συνεχίζονται τα rapid test σε δύο σημεία στην Κομοτηνή

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Νέο σημείο διενέργειας ελέγχων θα λειτουργεί από αύριο 12 Ιανουαρίου, στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης από την πλευρά του Πάρκου (Οδός Δημοκρατίας 1).

Συγκεκριμένα, από τις 12 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου  θα γίνονται έλεγχοι τις ώρες 09:00 με 14:00:

  • Στο isobox στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης (Οδός Δημοκρατίας 1).
  • Στο ισόγειο του Δημοτικού Κτιρίου της Οδού Βενιζέλου 51.

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου θα γίνουν έλεγχοι στο  isobox της εισόδου της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης.

Όλοι οι ανήλικοι οφείλουν να προσέρχονται είτε με κάποιον από τους γονείς είτε έχοντας υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονιό που θα αναφέρει ότι είναι σε γνώση του ότι το παιδί προσέρχεται για rapid τεστ και συναινεί για τη διενέργεια του τεστ. Θα γίνεται δεκτή υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr ή συμπληρωμένη δήλωση του νόμου 105, επικυρωμένη από ΚΕΠ.

Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί δεν δίνεται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό