Συνεχίζονται τα ταξίδια στο μαγικό κόσμο των μεγάλων δημιουργών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης!

Συνεχίζονται τα ταξίδια στο μαγικό κόσμο των μεγάλων δημιουργών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης!

Το Σάββατο 27 Νοέμβρη, στη δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, θα ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου, και ηγέτη του φωβισμού, Ανρί Ματίς (1869-1954).
O Ανρί Ματίς (Henri Matisse, 1869-1954) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους ζωγράφους του 20ου αιώνα. Θεωρείται ιδρυτής του καλλιτεχνικού κινήματος του φωβισμού* καθώς και μία από τις σημαντικότερες μορφές της μοντέρνας τέχνης.
Στα έργα του κυριαρχούν φωτεινά χρώματα σε έντονες αντιθέσεις. Η θεματολογία του αποτελείται κυρίως από προσωπογραφίες, εσωτερικούς χώρους και θέματα νεκρής φύσης. Ο Ματίς ασχολήθηκε ενεργά με την τεχνική του κολάζ και εισήγαγε μια νέα μορφή τέχνης βασισμένη στη χαρτοκοπτική (cut-outs): Έκοβε σχήματα από λευκό χαρτί και τα κολλούσε σε χρωματισμένα χαρτιά…ή έβαφε λευκά φύλλα χαρτιού με διάφορα χρώματα και έκοβε τα σχήματά του από αυτά. Επίσης, χρησιμοποίησε στις εικόνες του και τα χαρτιά που περίσσευαν από τα σχήματα που έκοβε!
Με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης επιτυγχάνεται η βιωματική προσέγγιση των έργων τέχνης. Στο ταξίδι αυτό, τα παιδιά επιχειρούν να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα τους. Επιλέγουν ένα έργο κάθε φορά για να ταξιδέψουν στον κόσμο των αισθημάτων και της φαντασίας τους.
Η δράση πραγματοποιείται δια ζώσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων για covid_19.
Εγγραφές στο τηλ. 2551089690. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Υπεύθυνη εργαστηρίων: Μαριάννα Παυλίδου (Εικαστικός, ΕΕΠ Σχολής Επιστημών Αγωγής, ΔΠΘ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό