Συνεδριάζει την Πέμπτη (27/1) η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Σκέψεις για παράταση των περιοριστικών μέτρων

Συνεδριάζει την Πέμπτη (27/1) η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Σκέψεις για παράταση των περιοριστικών μέτρων

Με θέμα την αποκλιμάκωση των περιορισμών που είναι σε ισχύ πριν από την Πρωτοχρονιά συνεδριάζει τελικά αύριο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Στη… σκιά της κακοκαιρίας Ελπίδας που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλη τη χώρα, η πανδημία είναι “εδώ” και οι ειδικοί θα κληθούν να αξιολογήσουν την πορεία των επιδημιολογικών δεικτών την τελευταία εβδομάδα. Αυτό που διαπιστώνεται είναι η επιφυλακτικότητα, με αρκετούς ειδικούς να κρίνουν αναγκαία ακόμη μία παράταση των μέτρων.

Στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν την παράταση όλων των μέτρων με στόχο να δοθεί ο χρόνος στο ΕΣΥ να .. δείξει πού πηγαίνουν οι δείκτες των νοσηλειών και διασωληνώσεων, καθώς και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα να ενισχυθεί περαιτέρω. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από την περασμένη εβδομάδα φαίνεται σταθεροποιητική τάση στους νοσοκομειακούς δείκτες, και την τρέχουσα ανάμεναν να είναι ευκρινής η πτώση, συμβαδίζοντας με την καθοδική τάση που παρατηρείται εδώ και ημέρες στα ημερήσια κρούσματα.

Η κακοκαιρία, βέβαια, «θόλωσε» την κατάσταση αφού δε διενεργείται ο αριθμός των τεστ που θα γινόταν υπό κανονικές συνθήκες, ούτε και οι εμβολιασμοί που έχουν αναβληθεί από τη Δευτέρα το μεσημέρι. Έτσι, οι ειδικοί δεν έχουν την πλήρη εικόνα και μόνο αυτό το γεγονός τους κάνει επιφυλακτικούς και τους οδηγεί να εισηγηθούν περαιτέρω παράταση των μέτρων. Επιπλέον, και σύμφωνα με πληροφορίες η πτώση στο ΕΣΥ είναι εμφανής αλλά όχι με τόσο ταχύ ρυθμό όπως ενδεχομένως θα ήταν το ιδανικό ώστε να γίνει η άρση των μέτρων.

Η συνεδρίαση των ειδικών ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 2 το μεσημέρι, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του eleftherostypos.gr αναβλήθηκε πριν λίγο και μετατέθηκε για αύριο. Ο λόγος είναι, προφανώς, λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία που ο κρατικός μηχανισμός διαχειρίζεται, έχοντας “ρίξει” εκεί όλο το βάρος του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό