Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (13-10-2021), σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Οινόης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν πεζή στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχαν περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του.

Στη συνέχεια το όχημα κινήθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου στο ύψος του οικισμού Αισύμης προσέκρουσε σε κολώνα της Δ.Ε.Η., προκαλώντας φθορές και ακινητοποιήθηκε σε τοιχίο οικίας.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, καθόσον όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση τον Οκτώβριο του 2021 σε αστυνομική υπηρεσία των Κυκλάδων, ενώ ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν μία (1) πλαστική βάρκα, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό