Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν (21/22-9-2021) στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 21/22-9-2021, στο ύψος του οικισμού Πολύανθου Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια ο οδηγός – διακινητής αφού κινήθηκε στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός, πλην όμως έπειτα από σχετικές αναζητήσεις εντοπίσθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και συνελήφθη, καθόσον όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα με το παραπάνω όχημα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση,  χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν τον δεύτερο διακινητή να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής   μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός σε παρακείμενη αγροτική περιοχή,  χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 1-9-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζούς τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό