Τα λεφτά, στα λεφτά, πάντα έτσι ήταν…

Τα λεφτά, στα λεφτά, πάντα έτσι ήταν…

Τα λεφτά, στα λεφτά, πάντα έτσι ήταν

Στο σημείο αυτό ο Ποπολάρος να ευλογήσει λίγο τα γένια του, καθότι πριν ένα μήνα που όλοι οι δήθεν ειδικοί εκτιμούσαν ότι η βενζίνη θα πάει στα 2,5 ευρώ, εκτίμησε πως από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει αποκλιμάκωση των τιμών, την οποία ήδη την βλέπουμε. Πολύ αργή, στην χώρα της κλεψιάς, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε… Ευτυχώς που είχε προαναγγελθεί η δεύτερη επιδότηση, με τα δικά μας τα λεφτά, οπότε δεν μπορούν να την πάρουν πίσω. Όσο για το φυσικό αέριο, το οποίο διαμορφώνει τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, συνεχίζει να μας καίει, και πάλι όμως οι εταιρείες αποφασίζουν ότι θέλουν, με αποτέλεσμα να δώσουν τιμές ρεκόρ και το κράτος να συνεχίζει να τους πληρώνει, με τα δικά μας τα λεφτά και της ΕΕ, για να συνεχίσουν να κερδίζουν. Μέχρι τώρα τους έδωσε κοντά στα 7 δις ευρώ και μόνο για τον Αύγουστο, ανακοίνωσε 1,1 δις. Χρήματα που θα πήγαιναν για την οικονομική ανόρθωση της χώρας, γίνονται υπέρ κέρδη για τις εταιρείες, οι οποίες με αυτά, θα μπουν σε νέους τομείς της οικονομίας, ελέγχοντας περισσότερο την αγορά. Και η ρήτρα αναπροσαρμογής, προφανώς δεν χάθηκε, έγινε νόμιμη μπαίνοντας στους λογαριασμούς. Έτσι γίνεται πάντα, κάνεις νόμο για να νομιμοποιήσεις κάτι παράνομο. Άλλωστε, όλο η κυβέρνηση μας λένε και όχι η κυβέρνηση σας, δική τους είναι, των κοτζαμπάσηδων και των υποτακτικών τους.

Μόνο με λιτανείες θα σβήσουν

Και μην πει κανείς πως οι λιτανείες δεν φέρνουν αποτέλεσμα, την έκαναν στην Δαδιά και την άλλη μέρα έβρεξε… Όχι πολύ για να σβήσει την φωτιά, αλλά έβρεξε. Να τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για τις φωτιές. Άλλωστε, πυροσβέστες δεν προσλαμβάνει, παίρνει όμως παπάδες, αυτούς να ρίξει στον αντιπυρικό αγώνα και έχει ο Θεός… Και από κοντά οι αστυνομικοί, οι οποίοι επίσης αυξάνονται. Το έργο τους στις φωτιές άλλωστε, το λιβανίζουν τα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας. Ακόμη και όταν στην ουσία, περίγελο τους κάνουν, μαζί με την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία τους θέλει στις φωτιές, ακόμη και με ποτιστήρια. Το γεγονός πως πλησιάζουν τις φλόγες με το όπλο τους στη ζώνη, δεν το δίνει σημασία κανείς. Ένα είναι πλέον το σύνθημα, όλα στάχτη να γίνουν, ζωές να μην χαθούν.

Περνάς και μετά κατευθείαν πλυντήριο

Από Πέμπτη θα διαβάζετε τα σχόλια στην Θρακική Αγορά με την ευχή να έχει πέσει άσφαλτος στο χαντάκι μετά το νοσοκομείο, καθότι περνάς από εκεί και μετά σε όποιο βενζινάδικο έχει πλυντήριο για να φύγει η σκόνη που μάζεψε το αυτοκίνητο. Επιπλέον, το σημείο είναι και επικίνδυνο, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί, προκειμένου να μην κάνουν σλάλομ σε ανώμαλο δρόμο, πάνε στην άσφαλτο μπαίνοντας στην λωρίδα των απέναντι. Είπαμε πως το έργο του φυσικού αερίου δεν είναι του Δήμου, αλλά μπορούσε να έχει λόγο, αν οι διοικούντες αντιλαμβάνονταν την έννοια της λέξης Πόλις. Όχι πως έχει μεγάλη διαφορά και αλλού. Γέμισαν οι δρόμοι αυλάκια από το πέρασμα της οπτικής ίνας και τώρα, μετά από χρόνια, κάθισαν τα μπαλώματα, ανώμαλος, μέχρι και επικίνδυνοι έγιναν οι δρόμοι. Ναι, αλλά έχουμε οπτική ίνα. Λάθος… Έχουν, εμείς την πληρώνουμε και δεν έχουμε και δυνατό ιντερνέτ.

Τι ξιπασιά αυτό με τα pass

Feul pass, power pass, evia pass, samos pass, φαίνεται πως είμαστε λαός γλωσσομαθής και δει την παίζουμε στα δάχτυλα την αγγλική γλώσσα. Άσε δε που σχεδόν όλες οι εκπομπές στην τηλεόραση της επαρχίας της Αθήνας, με ξενικούς τίτλους είναι και φυσικά και στα δελτία των ειδήσεων και σε άλλες ενημερωτικές εκπομπές, επίδειξη γλωσσομάθειας γίνεται. Να γινόταν σε άλλες χώρες, θα τους έκοβαν την γλώσσα. Τους γλύτωσε πάντως το «Τουρισμός για όλους», καθώς μέχρι τώρα ήταν tourism for all. Για να συνεννοούμαστε, αυτό δεν είναι γλωσσομάθεια, περί ξιπασιάς πρόκειται.

Και για διαφήμιση, Ελλάδα είναι μόνο Αθήνα

Το είχε πει κάποτε ο μέγας Μποδοσάκης με την χαρακτηριστική του λαλιά, κάπως έτσι, «τζάνουμ, δεν γίνονται έργα που χρειαζόμαστε, γίνονται επειδή υπάρχουν λεφτά». Έτσι και οι κρατικοί φορείς που φλομώνουν τα Αθηναϊκά ΜΜΕ με διαφήμιση, ξεχνώντας τα περιφερειακά, αν και ο νόμος λέει το 30% να πηγαίνει σε αυτά. Την διαφήμιση, την ορίζει και η ΕΕ για τα κονδύλια που διαθέτει και στην χώρα μας, αλλά δυστυχώς την ξεκοκαλίζουν μεταξύ τους στην επαρχία της Αθήνας, διαφημιστές και διαφημιζόμενοι. Στηρίζουν ο ένας τον άλλον, ΜΜΕ και κυβέρνηση. Και οι τράπεζες δεν πάνε πίσω. Αν και υπάρχουν μόνο για να βάζουν λεφτάς στα ΑΤΜ, τα οποία τα αφήνουν άδεια σαββατοκύριακο, διαφημίζουν ένα σωρό δραστηριότητες, στην ουσία ανύπαρκτες. Αλλά έτσι, ποιος θα πει κακό λόγο για τις τράπεζες… Όπως δεν λέει σχεδόν κανείς, κακό λόγο για την κυβέρνηση.

 

Ξέρουν οι Άραβες πως γίνονται οι επενδύσεις

Τους Άραβες πρίγκηπες που έρχονται κατά ποιο τρόπο θα τους πείσουμε να επενδύσουν στη χώρα μας; Αν τους είχαμε δώσει το Ελληνικό… Αλλά, εμείς, κάναμε έναν δήθεν διαγωνισμό για το δώσουμε σε δικό μας. Αυτό που θα γινόταν το μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη και τώρα θα γεμίσει κατοικίες, ουρανοξύστες και καζίνο. Με τα λεφτά των άλλων. Όταν οι Άραβες θα έβαζαν δικά τους. Και φυσικά, πέφτει άφθονη και η διαφήμιση, μην τυχόν και ακουστεί κάτι αρνητικό, όλα καλά καμωμένα, στην λογική τους δίνουμε για να μας δίνουν την «εξουσία», αρκεί την πραγματική εξουσία να την διατηρούν αυτοί. Πάντως, οι δικοί μας μη νομίζουν πως δεν γνωρίζουν οι Άραβες πως γίνονται οι επενδύσεις στη χώρα μας. Και δεν χρειάστηκε να ρωτήσουν Ζήμενς ή Νοβάρτις. Το γνωρίζουν και οι Ελληνοαμερικανοί, για αυτό και δεν έρχονται να επενδύσουν στην πατρίδα τους. Να χάσουν τα λεφτά τους ή να μπλέξουν με προτεταμένα χέρια και παλάμες;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό