Τα νέα δεδομένα της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής αναλύθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα “Γεώργιος Παυλίδης” από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα νέα δεδομένα της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής αναλύθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα “Γεώργιος Παυλίδης” από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης, με τους Αγρότες και τα στελέχη των γραφείων που είναι επιφορτισμένα με τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ, έγινε η ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα δεδομένα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Σε αδρές γραμμές έγινε ενημέρωση πως νέα δικαιώματα δεν υπάρχουν, παραμένουν τα ιστορικά δικαιώματα και μόνο από το ιστορικό απόθεμα μπορούν να προκύψουν νέα δικαιώματα.

Η βασική ενίσχυση είναι στο ποσό των 829 εκ ευρώ και σε αυτό προστίθενται οι συνδεδεμένες και τα τομεακά προγράμματα.

Το καινούργιο στοιχείο που εισάγεται είναι το Αναδιανεμητικό εισόδημα στήριξης, θα γίνεται συμπλήρωμα πόρων με το  πρόγραμμα των Νέων Αγροτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ δίνεται βάρος στην Κλιματική Αλλαγή, στην προστασία του εδάφους και στο περιβάλλον.

Επίσης ένα νέο στοιχείο είναι πως θα πρέπει να τηρηθούν υποχρεωτικά 9 προϋποθέσεις, όπως η διατήρηση αναλογίας βοσκοτόπων με καλλιεργήσιμες εκτάσεις, η προστασία των υγροτόπων και περιοχών Νατούρα και η απαγόρευση της μετατροπής, ή άροσης βοσκοτόπων σε Νατούρα.

Ένα ακόμα νέο στοιχείο είναι τα 10 οικολογικά σχήματα που θα πρέπει να ισχύουν σε μια καλλιέργεια  και μάλιστα από φέτος.

ΕΡΤ Κομοτηνής/ΒΜ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό