Τα τρόπαια του Ευρωμπάσκετ στη Θεσσαλονίκη και μετά σε όλη την Ελλάδα

Τα τρόπαια του Ευρωμπάσκετ στη Θεσσαλονίκη και μετά σε όλη την Ελλάδα

Τα δύο «ιερά δισκοπότηρα» του ελληνικού μπάσκετ, τα τρόπαια που η Εθνική Ανδρών κατέκτησε στα Ευρωμπάσκετ του 1987 και του 2005, εκτέθηκαν το Σάββατο στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Τρεις πρωταγωνιστές στο δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης, ο Νίκος Σταυρόπουλος από την ομάδα του 1987, καθώς και ο Νίκος Ζήσης και ο Δήμος Ντικούδης από αυτή του 2005, ήταν εκεί ξυπνώντας μνήμες από τις ένδοξες στιγμές.

Παρόντες στην εκδήλωση, πέρα από πλήθος κόσμου και ειδικά πολλών οικογενειών και παιδιών, ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και από τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος, ο ταμίας και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης και τα μέλη του ΔΣ Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, Λάμπρος Τάκης και Γιάννης Πεταλωτής.

«Τα δύο αυτά τρόπαια σημάδεψαν όλους τους Έλληνες και μαζί την μπασκετική ιστορία της Ελλάδας. Χαιρόμαστε που αυτά τα δύο τρόπαια φιλοξενούνται εδώ κι αυτό συμπίπτει με τον πρώτο επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών στη Θεσσαλονίκη μετά από δεκαετίες. Υπάρχει πρόθεση τα δύο αυτά τρόπαια εμπλουτισμένα και από άλλα να γυρίσουν κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά της, σε κάθε πόλη, κωμόπολη και μικρή περιοχή. Γιατί η ιστορία είναι ζωντανή και θέλουμε να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά, να θυμηθεί και να οραματιστεί», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε: «Η Θεσσαλονίκη σήμερα υποδέχεται τα δύο ιστορικά Κύπελλα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων, υποδέχεται τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά κυρίως υποδέχεται την Εθνική ομάδα μπάσκετ, για τον πρώτο αγώνα μετά από 34 χρόνια στο ‘Αλεξάνδρειο’. Χαιρόμαστε που έχουμε ένα νέο ξεκίνημα, σε μια προσπάθεια για να φέρουμε ανάλογες επιτυχίες. Αυτή η συνάντηση, αυτή η δέσμευση όλων μας γίνεται εδώ, στη ΧΑΝΘ, από όπου ξεκίνησε το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη. Εδώ διδαχτήκαμε όλοι τι σημαίνει μπάσκετ και όλοι μαζί θα βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια. Ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται κοντά και στον αυριανό αγώνα της Εθνικής Ανδρών, αλλά και σε όλες τις προσπάθειες που θα γίνουν ώστε το άθλημα που τόσο αγαπά ο Έλληνας να έχει όλες τις υποδομές και την ενίσχυση, για να φτάσουμε σε στιγμές δόξας και περηφάνιας, όπως το 1987 και το 2005. Καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα και συγχαρητήρια σε όσους έχουν δουλέψει για όλες αυτές τις επιτυχίες».

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Διονύσης Ανανιάδης, πρόεδρος μουσείου μπάσκετ ΧΑΝΘ, και μαζί του ο πρεσβευτής του μουσείου στο εξωτερικό (ιδιότητα που έχει και ο Νίκος Ζήσης), Λάκης Τσάβας και το μέλος του ΔΣ, Μιχάλης Γιαννουζάκος. Όλοι τους ευχαρίστησαν την ΕΟΚ για την πρωτοβουλία να φέρει τα τρόπαια στη Θεσσαλονίκη και μετέφεραν τις ευχές για νίκη της Εθνικής Ανδρών στην αναμέτρηση της Κυριακής (17:00) με την Λευκορωσία στο «Αλεξάνδρειο» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό