Ταμείο για την ανάπτυξη των μικρών ορεινών Δήμων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ταμείο για την ανάπτυξη των μικρών ορεινών Δήμων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Σε συνάντηση κάλεσε τους Δημάρχους των Ορεινών περιοχών της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τους οποίους και υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τους Δημάρχους τους περίμενε μια… έκπληξη καθώς υπήρχε εκεί και ένα επιτελείο υπουργών και υφυπουργών από νευραλγικά υπουργεία, όπως Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος.
Το ουσιαστικό που προέκυψε είναι πως θα συγκροτηθεί μια ομάδα από τα υπουργεία που συμμετείχαν στην σύσκεψη και θα συνομιλεί με έναν από τους τους μικρούς ορεινούς Δήμους της Ελλάδας, ο οποίος θα τους εκπροσωπεί και θα είναι ο πρόεδρος τους. Οι δύο πλευρές θα βρίσκονται συχνά και θα παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων. Θα παρέχονται πιο εύκολα και άμεσα οι αδειοδοτήσεις για την υλοποίηση των έργων, για τα οποία θα υπάρξει με δέσμευση του πρωθυπουργού και ένα ειδικό ταμείο για την ανάπτυξη των μικρών και ορεινών Δήμων της Χώρας.

Στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, μίλησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου, ο οποίος έκανε λόγο για μια πρωτοφανή αντιμετώπιση τους από πλευράς πολιτείας. «Αυτό βέβαια είναι και το σωστό. Δεν μπορεί να ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλους τους Δήμους, όταν το ανάγλυφό της Ελλάδας είναι τόσο διαφορετικό με ορεινούς δήμους, νησιωτικούς δήμους, πυκνοκατοικημένους δήμους, δήμους με μεγάλες εκτάσεις, αλλά λιγότερο πληθυσμό. Οι ανάγκες είναι διαφορετικές και αυτό πια μπαίνει σε ένα δρόμο σωστής και ίσης μεταχείρισης ανάλογα με τις ανάγκες και τις υποδομές που χρειάζεται ένας δήμος. Μάλιστα θα καταρτισθεί και ένα χάρτης και ένα νέο master plan”, υπογράμμισε ο κ. Καγιάογλου.

ERT Komotinis/BM

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό