ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ | Απεργία στο χώρο της υγείας – Πέμπτη 20/10

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ | Απεργία στο χώρο της υγείας – Πέμπτη 20/10

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20  ΟΚΤΩΒΡΗ  

Συνάδελφοι,
Συνεχώς βρισκόμαστε να δουλεύουμε όλο και με χειρότερους όρους ενώ ο λαός όλο και δυσκολότερα βρίσκει την υγειά του στα νοσοκομεία. Η πολιτική της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων συμπυκνώνεται στη διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και στο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Αυτό εξελίσσεται ξεκάθαρα την τελευταία δεκαετία όπου οι υγειονομικοί είμαστε δεκάδες χιλιάδες λιγότεροι και νοσοκομεία έκλεισαν ή είναι πλήρως απαξιωμένα.
Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτης αυτής της επίθεσης. Στο όνομα του «επείγοντος- έκτακτου και αναγκαίου» υπήρξε οδοστρωτήρας στα εργασιακά μας δικαιώματα. Την ίδια περίοδο χιλιάδες χάθηκαν λόγω αυτής της εγκληματικής πολιτικής. Αποτέλεσμα σήμερα στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας να υπάρχουν ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων και να μην καλύπτονται ούτε οι εφημερίες βασικών κλινικών. Οι λίστες χειρουργείων είναι ατέλειωτες με έως και έτη αναμονής. Το  καθημερινό  τρεχαλητό, οι χρωστούμενες άδειες ή ρεπό και η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα σταματήσει αν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Η σημερινή κατάσταση δεν αποτελεί κάποιου είδους απορρύθμιση αλλά την πραγματική στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής. Στο πλαίσιο του ανακοινωμένου  «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζουν, η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ απελευθερώνει κυβέρνηση και διοικήσεις  για μετακινήσεις προσωπικού,  απολύσεις, συμβάσεις με μπλοκάκι, συνολικό  χτύπημα στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Τα τελευταία χρόνια στη θέση των αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού επιλέγεται η πλημμελής κάλυψη των κενών με μπλοκάκι ή η ανάθεση σε ΣΔΙΤ και σε εργολαβίες. Σε αυτό τον χειρισμό εντάσσεται και η προσχηματική αναστολή εργασίας χιλιάδων συναδέλφων μας εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Τέτοιες στοχεύσεις εξυπηρετεί και το νέο καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών που έρχεται να διασπάσει περαιτέρω τον κλάδο καθιστώντας τους νοσηλευτές πιο ευάλωτους σε αξιολογήσεις και απολύσεις.
Όσον αφορά το  μισθό, απλά, δεν φτάνει. Η ακρίβεια καλπάζει  και μας φτωχοποιεί. Την ίδια στιγμή τρομοκρατούν και προετοιμάζουν το λαό για φτώχεια, πείνα, κρύο και την απειλή της γενίκευσης του πολέμου. Αυτό είναι το μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν!
Συνάδελφοι,
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε ούτε από προεκλογικές υποσχέσεις, ούτε από κάποια αλλαγή κυβέρνησης. Ούτε χωράνε οι ανάγκες μας στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς του κεφαλαίου. Η  μόνη προοπτική για την βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής μας είναι η συγκρότηση των αγώνων μας σε κατεύθυνση αντίστασης  στην κυβερνητική πολιτική και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Κόντρα στο νόμο Χατζηδάκη και τις ποινικοποιήσεις των αγώνων μας. Να ξεπεράσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ξεπουλάνε και αποπροσανατολίζουν την πάλη.  Να διεκδικήσουμε μαζικά άμεσα μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επιστροφή των σε αναστολή συναδέλφων μας. Καμία δυσμενής μετακίνηση και κανένα κλείσιμο νοσοκομείου. Να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.   Να παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς και ένταξη στα ΒΑΕ. Να οργανώσουμε μαζικές συνελεύσεις και στις 20 Οκτώβρη να απεργήσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας.

• ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
• ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
• ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
• ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
• ΠΛΗΡΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό