ΤΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Σχόλιο για τις απαράδεκτες ενέργειες του Δημάρχου Ιάσμου εις βάρος δημοτικών υπαλλήλων και εκλεγμένων συνδικαλιστών

ΤΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Σχόλιο για τις απαράδεκτες ενέργειες του Δημάρχου Ιάσμου εις βάρος δημοτικών υπαλλήλων και εκλεγμένων συνδικαλιστών

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ βρέθηκε στις 4 Οκτώβρη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου, ώστε να απαιτήσει να σταματήσει άμεσα η άδικη δίωξη συνδικαλιστών και να εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους προσαχθέντες. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στάση του Δημάρχου Ιάσμου που στοχοποιεί δημοτικούς υπαλλήλους και καταφέρεται απέναντι σε εκλεγμένους συνδικαλιστές, οδηγώντας τους στα αστυνομικά τμήματα σαν να είναι εγκληματίες με στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Το ΚΚΕ τάσσεται ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικού αυτοματισμού απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου Ιάσμου, όπως και στους υπόλοιπους Δήμους, που στόχο έχει την συγκάλυψη όλου του νομοθετικού πλαισίου που μετατρέπει την Τοπική Διοίκηση σε μακρύ χέρι του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης, με αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Δήμων, την άγρια φοροληστεία των δημοτών. Αυτή είναι η ουσία της υπολειτουργίας των υπηρεσιών όλων των Δήμων και όχι οι εργαζόμενοι που ζουν στο πετσί τους την εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά και της αυταρχικές συμπεριφορές των Δημοτικών Αρχών, όπως αυτή του Δημάρχου Ιάσμου.

Τώρα χρειάζεται να ενταθεί η διεκδίκηση προς το κράτος και την κυβέρνηση, ώστε να εξασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι για την κάλυψη των αναγκών τόσο των κατοίκων, όσο και των εργαζομένων του Δήμου Ιάσμου.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν μέσα από το σωματείο τους, οργανώνοντας την απεργιακή μάχη που βρίσκεται μπροστά μας, στις 9 του Νοέμβρη, διεκδικώντας την κάλυψη των δίκαιων αιτημάτων τους, όπως και μέτρα για την επιβίωση από την ακρίβεια που χτυπά κάθε λαϊκή οικογένεια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό