Θ. Τσώνης: Νέος τουριστικός σχεδιασμός με «Film office» στη Δράμα και Γεωλογικό Πάρκο η Ροδόπη

Θ. Τσώνης: Νέος τουριστικός σχεδιασμός με «Film office» στη Δράμα και Γεωλογικό Πάρκο η Ροδόπη

Παρουσιάστηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για τον Τουρισμό για τη νέα τουριστική περίοδο του καλοκαιριού 2022, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού, Θανάση Τσώνη στην ΕΡΤ, από τον Φεβρουάριο ξεκινούν οι διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και η ΑΜ-Θ θα συμμετέχει, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Ειδάλλως υπάρχουν και ψηφιακές προβολές σε διακεκριμένες ιστοσελίδες τουρισμού στα Βαλκάνια, αλλά και σε άλλες χώρες.

Ο στόχος παραμένει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία στην περιοχή μας, πέρα από το ήλιος και θάλασσα, διαθέτει πολλά και διαφορετικά εναλλακτικά τοπία και μπορεί άνετα να υποστηρίξει τουρισμό για όλο το χρόνο. Προτάσσεται το άνοιγμα των μονοπατιών, η ανάδειξη και η συντήρησή τους, σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ξεχωριστά.

Ενισχύεται η διαπεριφερειακή συνεργασία με άλλες περιφέρειες και δρομολογείται η ίδρυση της δομής Film office, μάλλον στη Δράμα, μέσω του οποίου θα γίνεται προσέλκυση γυρισμάτων κινηματογραφικών ταινιών. Ήδη έχει βρεθεί και η πρώτη ταινία που τα γυρίσματά της θα γίνουν στο νομό Δράμας, αναδεικνύοντας τα μοναδικά της τοπία και αυτό αποτελεί μια πρωτίστως δράση προβολής και αναγνωρισιμότητας για ένα τόπο!

Για τη Ροδόπη προτείνεται να λειτουργήσει ως Γεωλογικό πάρκο, καθώς διαθέτει πολυποίκιλη χλωρίδα, σε συνδυασμό με τοπία Γεωλογικού ενδιαφέροντος, όπως οι Μυλόπετρες στα Πετρωτά, τα αρχαία λατομεία της Μαρώνειας, εκεί στην περιοχή της Μαρμαρίτσας, το δάσος της Μαύρης Πεύκης κ.α.

Στην Καβάλα ήδη από τις αρχές Μαρτίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα αρχίσουν να καταπλέουν και να προσεγγίζουν το λιμάνι της Καβάλας, 30 κρουαζιερόπλοια!

Ο κ.Τσώνης στάθηκε και στην αλλαγή του τίτλου από Αντιπεριφερειάρχης σε Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης, το αντικείμενο, η δουλειά και η επένδυση με προοπτική στον τουρισμό θα είναι το ίδιο θερμά. Απλά έπρεπε να ιδρυθούν κάποιες Αντιπεριφέρειες που είχαμε ανάγκη ως περιοχή μέσα στο οργανόγραμμα. «Να σας πω πως μεγάλες περιφέρειες της χώρας όπως η Αττική δεν έχουν Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, αλλά Εντεταλμένους Συμβούλους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό