Θα εκπροσωπήσει η Καλομοίρα την Ελλάδα στην Eurovision !;

Θα εκπροσωπήσει η Καλομοίρα την Ελλάδα στην Eurovision !;

Σχεδόν κάθε χρόνο διαβάζουμε ότι η Καλομοίρα είναι μία από τις υποψήφιες για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.

Πρόκειται για έναν διακαή πόθο αρκετών Eurofans, οι οποίοι θυμούνται με νοσταλγία τη συμμετοχή της Ελλάδας το 2008 με το Secret Combination που έφτασε μία ανάσα πριν από την πρωτιά και φυσικά ενθουσίασε τη Ευρώπη! Η αλήθεια είναι ότι η Καλομοίρα συζητούσε πολύ σοβαρά πέρσι το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision. Μάλιστα, είχε απευθυνθεί και σε δημιουργούς που γράφουν hits για μεγάλους καλλιτέχνες και είχε ηχογραφήσει κάποια τραγούδια.

Τελικά την τελευταία στιγμή έκανε πίσω και έτσι μετά από την ακρόαση των συμμετοχών που είχαν σταλεί στην ΕΡΤ την Ελλάδα εκπροσώπησε η Αμάντα Γεωργιάδη που έφερε και την όγδοη θέση. Είναι επίσης αλήθεια ότι η Καλομοίρα είχε κάνει συζητήσεις πέρσι και με την Κύπρο και το ΡΙΚ που ούτε κι αυτές κατέληξαν σε συμφωνία.

 

Τι γίνεται φέτος

Τι γίνεται όμως φέτος και γιατί το όνομα της Καλομοίρας ακούγεται και πάλι στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια;

Η ίδια η Καλομοίρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο www.abouteurovision.com, όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ή την Κύπρο στη Eurovision του 2023 απάντησε: «Θα μου άρεσε, γιατί θα ήθελα να επιστρέψω στη σκηνή της Eurovision με τα παιδιά μου να μπορούν να με δουν. Δυστυχώς, δεν νομίζω να συμβεί».

Παρόλα αυτά, όπως είπε στην ίδια συνέντευξη ετοίμασε τρία τραγούδια για τον διαγωνισμό, τα οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κυκλοφορήσουν. «Ο χρόνος θα δείξει», είπε συγκεκριμένα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα znews.gr, η Καλομοίρα δεν είναι μέσα στα πρόσωπα που έχουν καταθέσει πρόταση στην ΕΡΤ. Θυμίζουμε ότι το κρατικό τηλεόραση απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρίες για τη Eurovision του 2023.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής των προτάσεων είναι η 9η Οκτωβρίου. Προς το παρόν, όπως μου μεταφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν τα πράγματα από μέσα, δεν υπάρχουν ανάμεσα στις προτάσεις καλλιτέχνες του ύφους της Καλομοίρας, ούτε ονόματα που έχουν πάει ξανά στη Eurovision. Οι περισσότερες προτάσεις αφορούν καλλιτέχνες του λεγόμενου εναλλακτικού pop ρεπερτορίου, χωρίς να λείπουν και οι ethnic πινελιές.

Παρόλα αυτά, επειδή η ημερομηνία είναι ακόμα ανοιχτή δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό