Θανάσης Τσώνης: Νέες τάσεις στον τουρισμό – Μικρές ομάδες σε παρθένα μέρη με γαστρονομικά… αστέρια !

Θανάσης Τσώνης: Νέες τάσεις στον τουρισμό – Μικρές ομάδες σε παρθένα μέρη με γαστρονομικά… αστέρια !

Με πολύ καλές εντυπώσεις, προοπτικές και χάραξη νέων στόχων ολοκλήρωσε και φέτος την συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Philoxenia, με δικό της περίπτερο, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.Το περίπτερο της ΑΜ-Θ, είχε ως κεντρικό άξονα τον 12μηνο τουρισμό προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου και την πλούσια πολιτιστική παράδοση, καθώς και τις επιλογές που έχει ο επισκέπτης που αναζητά νέους παρθένους προορισμούς.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στον τουρισμό πόλης και τα αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής, ενώ περίοπτη θέση στο περίπτερό έχει ο χάρτης που τονίζει την σημαντική γεωγραφική μας θέση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις Παρευξείνιες χώρες, με στόχο την περαιτέρω προσέλκυση ταξιδιωτών λόγω και της άμεσης γειτνίασης με μεγάλες τουριστικές αγορές.

Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Θανάσης Τσώνης, ανέφερε πως το καλοκαίρι του 2021 πήγε καλά για την ΑΜ-Θ, παρά την πανδημία.

«Η πανδημία έφερε στον τουρισμό νέες τάσεις. Αυτές με μικρές ομάδες ανθρώπων, που θέλουν να επισκεφθούν μέρη χωρίς συνωστισμό, παρθένα και άγνωστα σε πολλούς, χωρίς να στερούνται ομορφιάς. Εδώ συνδυάζεται εξαιρετικά το μοντέλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που εδώ στην ΑΜ-Θ, κάλλιστα μπορούν να το υποστηρίξουν. Μάλιστα δεν ξεχνάμε πως το νέο διαβατήριο για τον τουρισμό 12μηνης διάρκειας είναι η εμπειρία και η γαστρονομία. Έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή των τοπικών προϊόντων και των τοπικών συνταγών με στόχο αυτές να ενσωματωθούν στα μενού των Ξενοδοχείων και των μονάδων εστίασης», ανέφερε ο κ. Τσώνης.

Παράλληλα ανακοίνωσε την προσπάθεια της Περιφέρειας να βραβευθεί το Σουφλί, ως το πρώτο τουριστικό χωριό της Ευρώπης. «Είμαι αισιόδοξος πως μπορεί το Σουφλί να διεκδικήσει και να πάρει αυτόν τον τίτλο.

Φανταστείτε πόση δύναμη, πόση προβολή και τι δυνατό χαρτί θα είναι για το τουριστικό μας προϊόν και για το brand της ΑΜ-Θ, μια τέτοια διάκριση και πόσους επισκέπτες μπορεί να φέρει», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσώνης.
Πρόκειται για ένα διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και την πρώτη θέση διεκδικούν και άλλες δύο περιοχές στην Ελλάδα, Δήμος Αλλονήσου και Δυτικής Σάμου!

Η τελετή ανάδειξης των αποτελεσμάτων θα γίνει στην Ισπανία 2 Δεκεμβρίου, με τις ευχές να είναι στην πρώτη θέση κάποια περιοχή από την Ελλάδα και ακόμα πιο ειδικά… η πόλη του μεταξιού, το Σουφλί του Έβρου!!!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό