Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στην Εισαγγελέα οδηγείται η Μητέρα τους….

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στην Εισαγγελέα οδηγείται η Μητέρα τους….

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Αναμένεται να φτάσει η δικογραφία στην Εισαγγελία Αθηνών. Αναλόγως στην Εισαγγελία θα οδηγηθεί η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό.

Μετά την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων, που έδειξε ότι η συγκεκριμένη ουσία προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και μάλιστα η ουσία αυτή δεν συνδέεται με τη φαρμακευτική αγωγή, αυτό είναι που προκάλεσε τις ραγδαίες εξελίξεις και ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαιώνει ότι αυτή την ώρα η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στην εισαγγελέα.

Με εντολή ανώτερης εισαγγελικής λειτουργού μεταφέρετε στην εισαγγελία Αθηνών, ενώ έχει περιέλθει σε γνώση της αστυνομίας πληροφορία από ΜΚΟ που αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει εκδηλώσει τάσεις για αυτοκτονία.

Η ουσία Κεταμίνη βρέθηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει εντοπιστεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μια φαρμακευτική ουσία που δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου και όπως φαίνεται έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάληξη του παιδιού.

Ένα φάρμακο που βρέθηκε σε μεγάλη συγκέντρωση στον οργανισμό του παιδιού, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που του χορηγήθηκε.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο MEGA, πως στο αίμα της 9χρονης, βρέθηκε μεγάλη δόση κεταμίνης, η οποία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης ανέφερε πως η συγκεκριμένη ουσία μπορεί σκοτώσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο οι γιατροί που έχουν απομείνει, όσο και οι γονείς της 9χρονης που βρίσκονται στη Πάτρα κι παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις. Μέχρι στιγμής όπως διαρρέει το περιβάλλον τους δεν έχουν δεχθεί κλήση και δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από κανέναν.

 

Τι είναι η κεταμίνη

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Ιδιαίτερα τόνισε πως είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Ακόμη, η κεταμίνη δεν θα πρέπει να χορηγηθεί σε ασθενείς που έχουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους.

«Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών», δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν είχαν χορηγήσει κεταμίνη στην Τζωρτζίνα.

«Εφόσον έχουμε αύξηση παλμών μία τέτοια χορήγηση θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια εικόνα. Θα είναι κι άλλα πράγματα. Θα πρέπει να αξιολογηθεί συνδυαστικά και με άλλα στοιχεία», πρόσθεσε.

Πλέον το ερώτημα όλων είναι ένα: Θα μπορούσε να εντοπιστεί αυτή η ουσία και στον οργανισμό της Μαλένας; Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής, στη Μαλένα δεν είναι δυνατόν πλέον να διεξαχθούν τοξικολογικές εξετάσεις, παρά μόνο ιστολογικές.

NewsBomb

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό