Θεσσαλονίκη: «Λύθηκε» το μυστήριο με τον παράξενο ήχο  – Από που προέρχεται

Θεσσαλονίκη: «Λύθηκε» το μυστήριο με τον παράξενο ήχο – Από που προέρχεται

Ήσυχο βράδυ αναμένεται να έχουν σήμερα, μετά από αρκετές ημέρες, οι κάτοικοι των Μετεώρων στη Θεσσαλονίκη καθώς συνεργεία της ΕΥΑΘ φαίνεται να βρήκαν την «πηγή» που προκαλούσε τον μυστηριώδη ήχο.

 

Συνεργεία και στελέχη της ΕΥΑΘ, ήδη από την Παρασκευή ψάχνουν να βρούνε τί μπορεί να προκαλεί τον ήχο που αναστατώνει τα ξημερώματα τους κατοίκους των Μετεώρων.

 

Όπως λέει στο Thestival.gr o Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Άγις Παπαδόπουλος «Κατά πάσα πιθανότητα, προέρχεται από δεξαμενή που βρίσκεται 2,5 χλμ πιο κάτω από το σημείο όπου προέρχεται αυτός ο ήχος. Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο συντονισμού. Μεταδίδεται ο ήχος αυξανόμενος σε ένταση, καθώς φτάνει προς τα επάνω. Σχετίζεται φυσικά με το ανάγλυφο των Μετεώρων».

 

Ο ίδιος εξηγεί ότι εχθές το βράδυ έγιναν οι απαραίτητες ρυθμίσεις κι έτσι εκτιμά ότι το πρόβλημα λύθηκε. «Το φαινόμενο παρουσιάζεται το βράδυ, διότι αλλάζει η κατανάλωση και η παροχή. Θα το παρακολουθούμε φυσικά, για να είμαστε σίγουροι», σημειώνει ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ.

 

«Το νερό μέσα στον χαλύβδινο σωλήνα δημιουργούσε μία ταλάντωση η οποία συντονιζόταν με την ιδιοσυχνότητα του σωλήνα και μάλλον από αυτό προέκυπτε αυτός ο ήχος. Η μεγάλη κλίση των Μετεώρων, συνέβαλε στη μεγέθυνση του φαινομένου», καταλήγει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό