Θεσσαλονίκη: Μήνυμα κατά του πολέμου έστειλαν Έλληνες και Ουκρανοί

Θεσσαλονίκη: Μήνυμα κατά του πολέμου έστειλαν Έλληνες και Ουκρανοί

Συμβολική διαμαρτυρία κατά του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποιούν Έλληνες και Ουκρανοί πολίτες της Θεσσαλονίκης στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι κρατούν σημαίες της Ουκρανίας και της Ελλάδας, καθώς και πλακάτ που γράφουν μηνύματα κατά της ρωσικής εισβολής αλλά και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Όποιος διαδηλώνει κατά του πολέμου στη Ρωσία θεωρείται τρομοκράτης”

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη Νάντια, η οποία είναι από τη Ρωσία και συμμετέχει στη διαμαρτυρία εκφράζοντας τη στήριξή της στον ουκρανικό λαό.

Συγκινημένη και εμφανώς απογοητευμένη για τα όσα γίνονται στην Ουκρανία τονίζει ότι “ο Πούτιν είναι δολοφόνος, είναι τύραννος. Έβγαλε νόμο πως όποιος διαδηλώνει στη Ρωσία κατά του πολέμου, θεωρείται τρομοκράτης και φυλακίζεται 15 χρόνια”.

Οι παρευρισκόμενοι στη διαδήλωση έψαλλαν τον Ουκρανικό και τον Ελληνικό Εθνικό ύμνο ενώ ακόμα τραγούδησαν και το “Ήλιε Νοητέ” φωνάζοντας “ζήτω η Ουκρανία, ζήτω η Ελλάδα”.

Ακόμα, όλοι όσοι συμμετέχουν στη συγκέντρωση, σχημάτισαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον Λευκό Πύργο, πιάνοντας ο ένας το χέρι του άλλου και κρατώντας σημαίες και πλακάτ.

Παρών στην αντιπολεμική διαμαρτυρία είναι και ο Δήμαρχος ΘεσσαλονίκηςΚωνσταντίνος Ζέρβας και ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό