Θεσσαλονίκη: Πορεία «σωτηρίας της δημόσιας Υγείας» από την ΠΟΕΔΗΝ

Θεσσαλονίκη: Πορεία «σωτηρίας της δημόσιας Υγείας» από την ΠΟΕΔΗΝ

«Πορεία σωτηρίας της δημόσιας Υγείας» πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της κεντρικής Μακεδονίας.

Η πορεία ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο και θα κατέληξε στο ΥΜΑΘ περνώντας από Θεαγένειο, Γεννηματάς, Βελλίδειο, ΑΧΕΠΑ, Λεωφόρο Στρατού, Αγγελάκη και την Εγνατία.

Νωρίτερα οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Ιπποκράτειο, ζητώντας προσλήψεις στην Δημοσία Υγεία και φωνάζοντας συνθήματά όπως «όχι στο κλείσιμο νοσοκομείων, όχι στη μείωση δαπανών για την υγεία». Ακόμα τάσσονται στο πλευρό των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους, οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

«Ζητήσαμε από τον υπουργό να γυρίσουν πίσω (σ.σ. οι υγειονομικοί σε αναστολή), είναι απαραίτητοι για το σύστημα. Με δύο rapid test είναι ασφαλές. Και ο υπουργός μας το απέκλεισε», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ τόνισε πως «δεν υπάρχει ασφάλεια υγειονομικών και ασθενών. Θέλει να δημιουργήσει το “ιδιωτικό ΕΣΥ». Ακούγεται ότι εργολάβοι μαζεύουν βιογραφικά για τα νοσοκομεία. Θέλουν να τα ιδιωτικοποιήσουν. Θέλουμε δωρεάν σύστημα υγείας».

 

 

Να σημειωθεί πως συνολικά, όπως καταγγέλλεται, 500 υγειονομικοί δουλεύουν παρά την ισχύ του νόμου από 1η Σεπτεμβρίου, 7.200 ανεμβολίαστοι και 1.500 με αναρρωτική άδεια. Τα πλαστά δικαιολογητικά εμβολιασμού μπορεί να φτάνουν έως και 200, όπως αναφέρουν υγειονομικοί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό