Θρακιώτικοι χοροί σε αγώνα του ΝΒΑ στις ΗΠΑ με την ομάδα του Αντετοκούνμπο! (videos)

Θρακιώτικοι χοροί σε αγώνα του ΝΒΑ στις ΗΠΑ με την ομάδα του Αντετοκούνμπο! (videos)

Οι θρακιώτικοι χοροί και τα τραγούδια έφτασαν και μέχρι τα γήπεδα του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, του ΝΒΑ στις ΗΠΑ, στο ημίχρονο ενός αγώνα στην Ουάσιγκτον, με την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Συγκεκριμένα, στο ημίχρονο του αγώνα για το ΝΒΑ μεταξύ Washington Wizards και Milwaukee Baks που έληξε 117-113 και είχε πρωταγωνιστή τον Έλληνα Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος πέτυχε 35 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ στην αναμέτρηση, χορευτές με θρακιώτικες φορεσιές από τον σύλλογο “Byzantio Greek Dance and Cultural Arts”, χόρεψαν θρακιώτικους χορούς και κάποιους από άλλα μέρη της Ελλάδας. Το ΒΙΝΤΕΟ από το γήπεδο “Κάπιταλ Ουάν Αρένα” της Ουάσινγκτον που βλέπετε δημοσίευσε η ιστοσελίδα της ομογένειας Grrek Reporter και είναι συγκινητικό.

Με έδρα την ευρύτερη περιοχή της Μητροπολιτικής ΔΚ, το “Βυζάντιο” είναι αφιερωμένο στην προώθηση, ενθάρρυνση και διαιώνιση της ελληνικής κληρονομιάς και πολιτισμού μέσω του λαϊκού χορού. Οι χορευτές τους μάλιστα καταχειροκροτήθηκαν από τι 16.000 θεατές του συγκεκριμένου αγώνα.

Μέσα στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί Έλληνες από την περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, που πήγαν να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν τον Αντετοκούνμπο. ΔΕΙΤΕ και ένα ΒΙΝΤΕΟ με στιγμιότυπα του αγώνα.

Πηγή: evros-news.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό