Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους από την Πρωτομαγιά

Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους από την Πρωτομαγιά

Πλέον, έμειναν λίγες μέρες πριν καταργηθούν, έστω και για τέσσερις μήνες, τα μέτρα για την πανδημία, με την χαλάρωση να έχει ξεκινήσει από τα σχολεία και τις νέες ημερομηνίες λήξης των πιστοποιητικών.

Από την 1η Μαΐου καταργείται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού rapid test για εστίαση, λιανεμπόριο, αλλά και άλλους χώρους όπου είναι υποχρεωτικά εδώ και 8 μήνες.

Πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπουν στους κλειστούς χώρους σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, αλλά το ίδιο το καλοκαίρι «εκμηδενίζει» την παρουσία πελατών στους εσωτερικούς χώρους.

Από κει και πέρα, από 1 Ιουνίου θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο της άρσης των μέτρων, με την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Το μέτρο αυτό δεν θα έρθει χωρίς εξαιρέσεις, αφού σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη, με τη μάσκα να μην καταργείται από χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ, τα νοσοκομεία, τα μέσα μεταφοράς.

Επιπλέον, σε μία εβδομάδα «αλλάζει» και το διπλό rapid test των εργαζόμενων, καθώς μετά ειτα από πολλούς μήνες δεν θα χρειάζεται να κάνουν δύο rapid test για την εργασία τους, αλλά μόνο ένα.

Απομένει να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα καθορίζει την ημέρα που θα γίνεται το rapid test, όμως και αυτό το μέτρο δεν αποκλείεται να καταργηθεί το καλοκαίρι.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό