Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα του ύποπτου κρούσματος της Ευλογιάς των Πιθήκων στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα του ύποπτου κρούσματος της Ευλογιάς των Πιθήκων στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας πρόκειται για ένα Βρετανό τουρίστα στην Κεφαλονιά που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kefaloniapress.gr, λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ του Σαββάτου (21/5) προσγειώθηκε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για να παραλάβει το ζευγάρι των τουριστών που διαγνώσθηκε με συμπτώματα που στην ευλογιά των πιθήκων.

Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης , EpiShuttle που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Μαζί με τους δυο Βρετανούς έγινε και διακομιδή Καρδιολογικού περιστατικού συμπολίτη μας που ήταν επείγον να διακομισθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας ο οποίος ζει στην Ελλάδα αλλά το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του.

Η φίλη του είναι ασυμπτωματική ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό