Τι είπε ο λαγός στο λιοντάρι !;

Τι είπε ο λαγός στο λιοντάρι !;

Τι είπε ο λαγός στο λιοντάρι;

Ξέρετε τι είπε ο λαγός όταν τον ζόρισε το λιοντάρι…, ε που και που λέμε και καμιά λαλακία για να περνάει η μέρα. Έτσι και οι εταιρείες εισαγωγής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, οι εταιρείες και όχι τα κράτη, άνοιξαν λογαριασμούς και σε ρούβλια, για να μην χάσουν τα κέρδη τους. Το ίδιο έπραξαν και οι τέσσερεις ελληνικές εταιρείες εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου. Άλλωστε, σε ποσοστό 35-45%, με φυσικό αέριο παράγουμε το ηλεκτρικό ρεύμα και σιγά μην παρατήσουν τα υπερκέρδη τους. Κέρδη που όλο θα τα φορολογήσει η κυβέρνηση και όλο τα αφήνει να τρέχουν, επιδοτώντας τις εταιρείες. Πάντως οι κυρώσεις κατά των Ρώσων, έπιασαν τόπο. Το ρούβλι αναβαθμίστηκε, τα καύσιμα και η ενέργεια καίνε τον δυτικό κόσμο και τραυματίζουν τις οικονομίες, ενώ τα νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια των σουπερμάρκετ και γενικότερα των περισσότερων αγαθών. Την ίδια ώρα και με την βούλα της ΕΕ, οι Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο, ενώ τα κανάλια τους της επαρχίας της Αθήνας, βάλουν κατά των κακών Ρώσων.

Είναι που έχει σκιά…

Εντάξει, μόνο οι δημοτικές αρχές, από κατασκευής του δρόμου, δεν βλέπουν πόσο λάθος ήταν να γίνει πιάτσα ταξί απέναντι από την Εθνική και να φτάνει η ουρά μέχρι το βαρέλι του τροχονόμου. Υπάρχει και κάτι άλλο… Το καλοκαίρι, σε αυτήν την πιάτσα βλέπεις τα περισσότερα ταξί. Λογικό, καθώς εκεί έχει σκιά, ενώ άλλες πιάτσες τις τρώει ο ήλιος. Άντε να γίνει και η νέα μελέτη, να δούμε τι θα πει για το συγκεκριμένο ζήτημα που για χρόνια ταλαιπωρεί την πόλη, τι θα πει για την δήθεν ελεγχόμενη στάθμευση, την μεταφορά-παράδοση εμπορευμάτων εκτός ωραρίου και γενικότερα την κυκλοφοριακή αναρχία στην Κομοτηνή. Και αν θα πει, τι θα πράξει η δημοτική αρχή. Πάντως να είστε σίγουροι, αυγά δεν θα σπάσει, δεν της αρέσει η ομελέτα. Πολύ μπανάλ…, δεν ταιριάζει για …brunch.

Ούτε ένα σοβάτισμα…

Εντωμεταξύ, πρέπει να είναι κανείς ψυχικά διαταραγμένος για να διακινεί τέτοιες ειδήσεις και όσοι τις πιστεύουν, τουλάχιστον ελαφρόμυαλοι. Ας αφήσουμε το βέβαιο εξ αρχής αποτέλεσμα της Γιουροβίζιον, αφού και να μην έστελναν τραγούδι οι Ουκρανοί, πάλι θα κέρδιζαν. Αλλά οι εικόνα με τον Ουκρανό να μεταδίδει τον διαγωνισμό από ένα καταφύγιο-τεκέ… Ούτε ένα σοβάτισμα δεν έκαναν, ούτε ένα σοβατεπί δεν έστησαν… Από τα τέλη Φεβρουαρίου ζούμε μια συνεχιζόμενη, καθημερινή, πρωταπριλιά σε ένα δυτικό κόσμο που έχει απαγορεύσει όχι απλά την άλλη άποψη, αλλά την αλήθεια, με την προπαγάνδα να παίρνει διαστάσεις πανδημίας και τους δημοσιογράφους, απλά να την μεταφέρουν αβίαστα, εκατό φορές χειρότερα από ότι έγινε και γίνεται με τον κορώνα. Επιβεβαίωση ότι το πρώτο θύμα ενός πολέμου είναι η αλήθεια. Όσο για την Ελλαδάρα, να συμμετέχουμε τηλεφωνικά σε δήθεν διαγωνισμούς τηλεοπτικούς, πληρώνοντας 3,5 ευρώ το τηλεφώνημα, δηλαδή και από εδώ κέρδη βγάζουν τα κανάλια. Α και μη ξεχνάμε, με τρία ευρώ στην Κω κερδήθηκε το τζόκερ των 6,5 εκατομμυρίων. Στην Κω των δέκα κατοίκων και των 20 τουριστών και ακόμη δεν μάθαμε ποιος το κέρδισε.

Υπερωρίες να κάνει το «γκέτο της Ιώνων»;

Εντωμεταξύ, επειδή πολλοί την έχουν την απορία, πως και η Αλεξανδρούπολη βουλιάζει από Τούρκους, οι οποίοι την επισκέπτονται κυρίως Σαββατοκύριακο και αφήνουν παρά με ουρά, να το πάρει το ποτάμι… Έρχονται, αλλά με το που κάθονται στις ταβέρνες, τις μεγαλύτερες γαρίδες παραγγέλνουν, αλλά και ούζο ή τσίπουρο, καθότι κανονικοί άνθρωποι είναι και θέλουν να την ζήσουν την ζωή τους με ελευθερία. Για φανταστείτε να ερχόταν σε μας και να έδιναν την ίδια παραγγελία… Και άντε οι γαρίδες, το αλκοόλ όμως; Τι εικόνα θα εισέπραττε η τοπική πολυπολιτισμική μας κοινωνία; Άσε που υπερωρίες θα έγραφε το «γκέτο της Ιώνων» για να περάσει την «ορθή κοινωνικά και θρησκευτικά γραμμή»… Άτυχοι και εδώ, μα να μην πάνε οι γαρίδες με γάλα, ούτε καν με σοκολατούχο…

Από χάλι, σε χαλί για Νυμφαία

Το καλό να λέγεται και να γράφεται. Και ας άργησε κάποια χρόνια, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, έπεσε άσφαλτος στον δρόμο για τη Νυμφαία και δεν θα δεινοπαθούν όσοι, κυρίως το καλοκαίρι, ανηφορίζουν για να βρουν δροσιά στο «Τουριστικό», ή για να δουν την πανσέληνο, καθότι είμαστε και …ρομαντικοί οι Κομοτηναίοι. Εκείνο για το οποίο δύσκολα να βρει λύση, είναι ο λακουβότοπος στον οποίο έχει μετατραπεί η Κομοτηνή. Δεν μας έφταναν τα δικά μας, έχουμε και τα μπαλώματα από το έργο για το φυσικό αέριο. Δύσκολο και κοστοβόρο το έργο να στρωθούν όλοι οι δρόμοι της πόλεις, αλλά λύσεις για τις λακκούβες υπάρχουν. Λύσεις σύγχρονες και όχι η συνήθης ελληνική, ρίχνουμε άσφαλτο και την χτυπάμε και με το φτυάρι για να στουμπώσει το υλικό στην τρύπα. Γίνεται δουλειά και με ειδικά αυτοκινούμενα μηχανήματα, τα βλέπεις και στο ιντερνέτ. Και όσο και να κοστίζει ένα τέτοιο μηχάνημα, πολλαπλάσια θα τα βγάλει τα λεφτά του. Άσε που θα ακούσει και κανένα καλό λόγο η δημοτική αρχή.

Δεν έρχονται με ΚΤΕΛ οι τουρίστες

Στα αεροπλάνα χωρίς μάσκα, στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία με μάσκα. Εμ, δεν έρχονται με τα ΚΤΕΛ οι τουρίστες, ούτε κυκλοφορούν με τα αστικά. Εντάξει, τον κορώνα τον αφήσαμε στην άκρη, καθότι έχουμε ακρίβεια και πόλεμο, αλλά μην σβήσετε το 13033 από τα κινητά, πιθανότατα θα μας χρειαστεί ξανά. Όπως και οι μάσκες, τα εμβόλια, τα πρόστιμα… Εντωμεταξύ, επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, καλό θα ήταν να δοθούν στη δημοσιότητα πόσα λεφτά πήραν από το κράτος και για ποιο λόγο, όλοι όσοι «ειδικοί» έβγαιναν στην τηλεόραση και μας «ενημέρωναν» για τον κορώνα. Όπως επίσης και πόσα τελικά είναι τα χρήματα που δόθηκαν στα ΜΜΕ για να διαφημίζουν μέτρα κατά κορώνα και τα εμβόλια. Αυτό θα ήταν το σωστό κι λογικό. Άλλωστε, δημοκρατία έχουμε, γιατί να υπάρχουν στεγανά; Και να μην χαίρονται οι ανεμβολίαστοι που δικαιώθηκαν. Προσωρινά μόνο, από Φθινόπωρο, πάλι έξω από τα μαγαζιά. Θα μου πεις… και οι άλλοι με το 4ο, 5ο, 6ο εμβόλιο, που θα βρουν τα χρήματα για να μπουν;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό