Τι γίνεται με τον δήμαρχο Ιάσμου; Φήμες για παύση από τα καθήκοντά του

Τι γίνεται με τον δήμαρχο Ιάσμου; Φήμες για παύση από τα καθήκοντά του

Σάλος έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του δήμου Ιάσμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του νομού Ροδόπης, από τη στάση που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, απολύοντας εργαζομένους του δήμου με την αιτιολογία ότι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση και αποκαλώντας τους μάλιστα “γκιουλενιστές”.

Δεν δίστασε ακόμη να κατηγορήσει δημόσια τον Ευριπίδη Στυλιανίδη-βουλευτή της ΝΔ του Νομού Ροδόπης και τους Σταύρο Καζάκη, Καδή Ισμέτ και Κυριάκο Αμούτζα, πολιτικούς από τον Ίασμο, για σύσταση εγκληματικών οργανώσεων, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ αποδεικτικά στοιχεία γι αυτές τις κατηγορίες.

Οι δε απολύσεις στο δήμο Ιάσμου, δίνουν και παίρνουν, κι αφορούν ακόμη και συνεργάτες του, που το προηγούμενο διάστημα δούλευαν μαζί του για τις υποθέσεις του δήμου. Όπως μας ενημερώνουν άτομα του περιβάλλοντός του που τώρα έχουν εκδιωχθεί, αλλά και όσοι έχουν απομείνει, το κλίμα που επικρατεί μέσα στις υπηρεσίες του δήμου είναι νοσηρό, κι όλοι πάνε στη δουλειά τους με “μισή καρδιά”, με αποτέλεσμα βέβαια να “χτυπούν πίσω” κι όλα τα έργα και οι υποθέσεις του δήμου που είχαν δρομολογηθεί για το άμεσο μέλλον.

Όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, άρχισε ήδη εδώ και μέρες μία έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών, που μαζί με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΜ-Θ και τη Δικαιοσύνη, προσπαθούν να εντοπίσουν και ν’ αξιολογήσουν τις πράξεις του εν λόγω δημάρχου και κατόπιν να παρθούν και τα ανάλογα μέτρα αντιμετώπισης της έκρυθμης αυτής κατάστασης.

Να σημειωθεί ότι είναι κάτι το πρωτόγνωρο για την περιοχή μας και ίσως και για όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη (ή ακόμη και πανελλαδικά) αυτό που συμβαίνει στο δήμο Ιάσμου… Δεν έχουμε πληροφορίες για κάτι παρόμοιο από τότε τουλάχιστον που η τοπική αυτοδιοίκηση έγινε αιρετή.

Από διάφορα αθηναϊκά ΜΜΕ μαθαίνουμε κι εμείς εδώ, ότι είναι πολύ πιθανό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, το υπουργείο Εσωτερικών να προβεί στην παύση του Οντέρ Μουμίν από το δημαρχιακά του καθήκοντα, αφού τον περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο, αλλά και μετά από ανάλογη έκθεση ενός Ελεγκτή Νομιμότητας, επικαλούμενο μάλιστα τη νομοθεσία περί σοβαρών λόγων δημοσίου συμφέροντος.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξέρουμε…

Για να επιστρέψει η ηρεμία και η γαλήνη στην περιοχή…

Για να μπορέσουν επιτέλους να γυρίσουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι και να αποκτήσει και πάλι ο δήμος Ιάσμου την ποιότητα των υπηρεσιών που αξίζει στους δημότες του..

Θ.Α.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό