Τιμήθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή ο «δικός» μας Γιάννης που κάλυψε 6 Ολυμπιάδες

Τιμήθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή ο «δικός» μας Γιάννης που κάλυψε 6 Ολυμπιάδες

Ο Θρακιώτης δημοσιογράφος Γιάννης Γιαγκίνης, φίλος, συνεργάτης και εκ των εμπνευστών και ιδρυτικών μελών της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας ThrakiSportS.gr αλλά και δημοσιογράφος του ελληνικού Euronews, τιμήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για την κάλυψη έξι διοργανώσεων Ολυμπιακών Αγώνων.

Με καταγωγή από την Κομοτηνή, ο Γιάννης έγραψε για την πολύ σημαντική βράβευση του, για την οποία τον συγχαίρουμε όλοι εμείς οι φίλοι και συνάδελφοι-συνεργάτες από καρδιάς:

“Και κάπως έτσι η ΕΟΕ, παρουσία της ΠτΔ και φυσικά όλων των κορυφαίων αθλητών μας που διακρίθηκαν πέρυσι με το εθνόσημο σε διεθνείς αγώνες, με τίμησε για την «ανιδιοτελή προσφορά μου στα ολυμπιακά δρώμενα» όπως αποτυπώνεται με την παρουσία και στις έξι διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων του αιώνα μας (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο ντε Τζανέιρο 2016, Τόκυο 2021).

Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ειλικρινά, ευχαριστώ πολύ την ΕΟΕ και όλα τα μέλη της για αυτήν την αναγνώριση. Ήμουν μαθητής όταν έβλεπα τους Αγώνες της Σεούλ, της Βαρκελώνης και της Ατλάντα στην τηλεόραση και ονειρευόμουν κάποτε να μετέχω και εγώ σε αυτήν την γιορτή. Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην τα κατάφερα ως… αθλητής, αλλά από τότε που έπαψα να είμαι μαθητής ευτύχισα να είμαι όλες τις φορές μέρος της με την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Θέλω να πιστεύω ότι θα χαίρεται ο μπαμπάς Τάκης από εκεί ψηλά που βρίσκεται και θα χαρεί έστω και για λίγο, μέχρι δυστυχώς να το ξεχάσει λίγες μέρες μετά, η μαμά Πηνελόπη, οι οποίοι παρά τις επιφυλάξεις τους ήταν οι βασικοί «χορηγοί» στο να γίνουν αυτά τα ολυμπιακά ταξίδια πραγματικότητα – ειδικά το πρώτο στην μακρινή Αυστραλία.

Κάποια στιγμή ίσως νιώσει κάτι για αυτό το βραβείο και η μικρή Ανδριάνα, που από τότε που ήρθε στον κόσμο μέχρι τώρα έχει στερηθεί τρεις φορές τις κοινές καλοκαιρινές μας διακοπές «επειδή ο μπαμπάς ήθελε να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βραζιλία και στην Ιαπωνία».

Αλλά αν ανήκει σε έναν ακόμα άνθρωπο αυτό το βραβείο, είναι στην μητέρα της Ανδριάνας. Η Ελευθερία το καλοκαίρι του 2012, άνεργος τότε και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ήταν εκείνη που με προέτρεψε να δαπανήσω το μεγαλύτερο μέρος από την αποζημίωση εκείνης της πικρής απόλυσης για να βρεθώ στο Λονδίνο. «Ξέρω πόσο το θέλεις, ξέρω πόσο το αγαπάς, θέλω να πας γιατί εμένα με ενδιαφέρει να είσαι καλά και αν δεν πας δεν θα είσαι», μου είπε και έκαμψε τις αντιστάσεις που είχα. Ο απόλυτος ορισμός της συντροφικότητας. Σίγουρα εγώ δεν στάθηκα ποτέ στην ίδια τόσο καλός σύντροφος, όσο εκείνη σε εμένα. Ίσως δεν αρκεί για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος, αλλά αυτό το βραβείο, που ξέρει καλύτερα από τον καθέναν πόση σημασία έχει για εμένα, της ανήκει”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό