Τιμήθηκε στην Κομοτηνή η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Τιμήθηκε στην Κομοτηνή η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο οποίος καθιερώθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3  του ΠΔ 130/2008 «Καθιέρωση της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» ΦΕΚ 191/Α/19.9.2008, πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή,  την Τρίτη 19 Απριλίου 2022 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου 2022.

 

08:00 Επίσημη Έπαρση της σημαίας στο Ηρώο της πόλης.

10:30  Επίσημη δοξολογία  στον  Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη.

11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου  Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον εκπρόσωπο του  Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ΠΑΜΘ, τον εκπρόσωπο του  Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ.

Στη συνέχεια τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ανέφερε τα εξής:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό