Τιμήθηκε στην Κομοτηνή η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Τιμήθηκε στην Κομοτηνή η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Με την καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, στην Κομοτηνή  οι παρακάτω δράσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2022.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

08:00 Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου παρουσία αρχών και απόδοση τιμών από διμοιρία 21 οπλιτών με έναν επικεφαλής και τη στρατιωτική μουσική, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

10:30 Μνημόσυνο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας από τον Γραμματέα του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος» κ. Χαράλαμπο Μαυρίδη.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος στο Ηρώο της πόλης και στη συνέχεια Κατάθεση Στεφάνων , από τους τοπικούς φορείς της πόλης και εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό