Την 3η θέση στο διαγωνισμό για την καλύτερη εικονική επιχείρηση 2023, κατέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας με τη “Bikecology”

Την 3η θέση στο διαγωνισμό για την καλύτερη εικονική επιχείρηση 2023, κατέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας με τη “Bikecology”

Θριάμβευσαν για άλλη μια φορά οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ, για την εικονική επιχείρηση που δημιούργησαν με τον κεντρικό τίτλο Bikecology, κατακτώντας το 3ο βραβείο στον 18ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» του Junior Achievement Greece, όπως μας ενημερώνει ο Θ.Πολυμένης στον proinos-typos.gr

Ο «Π.Τ.» έχει αναφερθεί πολλές φορές στο συγκεκριμένο έργο των μαθητών και μαθητριών του 1ου ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα ποδήλατο, με το οποίο παράγεται ενέργεια, ικανή να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα τάμπλετ, και μάλιστα την ώρα που δουλεύουμε σε ένα γραφείο.

Το ποδήλατο, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας εικονικής επιχείρησης μέσω του προγράμματος Junior Achievement Greece, με θέμα το bikecology. Τι είναι όμως το bikecology; Στην ουσία, πρόκειται για ένα στατικό ποδήλατο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους και να βοηθήσει τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους.

Η διαμόρφωση του στατικού ποδηλάτου, είναι τέτοια ώστε περιλαμβάνει μπροστά του ένα μικρό γραφείο, στο οποίο ο χρήστης θα μπορεί να εργάζεται ενώ ποδηλατεί! Είναι ένας τρόπος ώστε κάποιος να γυμνάζεται όση ώρα εργάζεται στο γραφείο του και όλοι γνωρίζουμε το πόσο… κακό κάνει στην υγεία μας η πολύωρη καθιστική εργασία.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο, για παιδιά με διάφορα προβλήματα ή με διάσπαση προσοχής. Καθισμένα στο θρανίο τους, θα μπορούν να ποδηλατούν αθόρυβα και να έχουν έτσι ένα λόγο κινητικότητας με τα πόδια τους, για να μπορούν να αφοσιώνονται στο μάθημα.

Πηγή: proinos-typos.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό