Την αντιπλημμυρική προστασία της Κομοτηνής χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘμε πόρους 1,3 εκ. € από το ΕΣΠΑ

Την αντιπλημμυρική προστασία της Κομοτηνής χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘμε πόρους 1,3 εκ. € από το ΕΣΠΑ

Τη διάθεση πόρων ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το Δήμο Κομοτηνής στο βόρειο τμήμα της πόλης ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Οι παρεμβάσεις του Δήμου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια θα γίνουν στην περιοχή του πεδίου βολής και στην περιοχή του Στρατοπέδου «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΡΑΣΧΟΥ».

Στην περιοχή του πεδίου βολής θα κατασκευαστεί μια αποστραγγιστική τάφρος από σκυρόδεμα, μήκους 1,5 χιλιομέτρου, ενώ στην περιοχή του Στρατοπέδου θα κατασκευαστούν δύο κανάλια συνολικού μήκους 502 μέτρων.

Με την κατασκευή του έργου, θα αντιμετωπιστούν πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώνονται συχνά στις δύο περιοχές κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας και τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε όλο το βόρειο τμήμα της πόλης.

Με την αφορμή αυτή, ο κ. Μέτιος μετέβη στην περιοχή του πεδίου βολής μετο Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη και ενημερώθηκαν για τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Δημήτρη Καρασταύρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό