Την Δευτέρα (7/11) ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Την Δευτέρα (7/11) ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης καθώς τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων.

Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται 1,3 εκατομμύρια δικαιούχοι και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Με την πρώτη πληρωμή, στις 21 Δεκεμβρίου θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι νέοι δικαιούχοι για αγορές που έχουν γίνει έως 30 Νοεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία θα λάβουν και την προκαταβολή οι περσινοί δικαιούχοι ανεξάρτητα από το αν έχουν αγοράσει καύσιμα ή όχι.

Τέλος Φεβρουαρίου όπως αναφέρει η ΕΡΤ θα γίνει η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης για αγορές που θα γίνουν έως τέλος Ιανουαρίου του 2023, ενώ 28 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα για αγορές έως 31 Μαρτίου του επόμενου έτους.

Έως 800 ευρώ είναι το ποσό του επιδόματος, για κατοίκους στο 90% των περιοχών ενώ για τις πιο ψυχρές περιοχές, η επιδότηση φτάνει έως και τα 1000 ευρώ.

«Αποτελεί ακόμη ένα μέτρο που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά δίπλα στα ελληνικά νοικοκυριά και κατά την παρούσα ενεργειακή κρίση», ανέφερε σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών.

Διπλό επίδομα έως 1600 ευρώ θα λάβουν φέτος οι νέοι δικαιούχοι που δεν θα χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο αλλά και οι παλαιοί που θα στραφούν στο πετρέλαιο, σε άλλη από τις επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή στην τηλεθέρμανση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό