Την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα ζήτησε ο Μητσοτάκης ( + βίντεο)

Την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα ζήτησε ο Μητσοτάκης ( + βίντεο)

Να προχωρήσει σε… καλόπιστο διάλογο κάλεσε την Μεγάλη Βρετανία από το βήμα της UNESCO

Στην εορταστική εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της UNESCO στο Παρίσι  μίλησε ο Κυρ. Μητσοτάκης και ζήτησε επίσημα και… ευγενικά από την Μεγάλη Βρετανία την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα..

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν καλόπιστο διάλογο με την Ελλάδα. Και τους ζητώ να το κάνουν. Άλλωστε, φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάς… Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή από αυτή για την επιστροφή του τμήματος που λείπει και την επανένωση Γλυπτών του Παρθενώνα, στoν τόπο που γεννήθηκαν, την Ελλάδα».

Αν και από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO υιοθέτησε απόφαση για την Προώθηση της Επιστροφής των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης, η Μεγάλη Βρετανία δεν περιμένουμε να δείξει καμία… ευαισθησία και να μας επιστρέψει τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα. Και φυσικά η ευγένεια δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα στους αμετανόητους κλέφτες…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό