Την Καθαρά Δευτέρα ο 3ος γύρος των διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας

Την Καθαρά Δευτέρα ο 3ος γύρος των διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, όπως ανέφεραν απόψε ουκρανικές πηγές, μεταξύ των οποίων και ένας Ουκρανός διαπραγματευτής.

Στον δεύτερο γύρο των συνομιλιών, που διεξήχθη πρόσφατα, οι δύο χώρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν ασφαλείς διαδρόμους για την έξοδο αμάχων από τις πολιορκημένες πόλεις και να τηρήσουν προσωρινή κατάπαυση του πυρός στις περιοχές όπου θα δημιουργηθούν.

Ωστόσο, κατά τη 10η ημέρα του πολέμου, αυτό που έμοιαζε με μια επαναστατική εκεχειρία για την εκκένωση αμάχων από δύο πόλεις, γρήγορα φάνηκε ότι δεν τηρείται. Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι οι βομβαρδισμοί τους εμπόδισαν να απομακρύνουν αμάχους λίγες ώρες αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε τη συμφωνία.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 18.00 ώρα Ελλάδος, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν μια ευρεία επίθεση στην Ουκρανία και έχουν καταλάβει πολλές πόλεις και χωριά, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό Interfax.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, σε αερομαχία κοντά στο Ζιτόμιρ, μια πόλη που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, καταρρίφθηκαν τέσσερα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό