Το 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης και Φιλίας στον Δήμο Ιάσμου στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου

Το 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης και Φιλίας στον Δήμο Ιάσμου στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου

Θα διεξαχθεί -εκτός απροόπτου- το πρώτο Φεστιβάλ Ειρήνης και Φιλίας που θα αναδείξει την πολυπολιτισμικότητα του Δήμου Ιάσμου.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, λέγοντας πως το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος έχει κλείσει .
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Ιάσμου στις 25 και 26 Σεπτέμβρη, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα..
Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν ολιγομελείς αποστολές – 20 ατόμων – από τη Βουλγαρία και συγκεκριμένα τον Χριστιανικό Δήμο Σμόλυαν, ενώ από την Τουρκία θα συμμετέχει επίσης ο Δήμος Γιλντιρίμ της Προύσσας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τις εκδηλώσεις θα ανοίξει ο Συνθέτης-Τραγουδοποιός και Καθηγητής Μουσικής, Χρήστος Χατζόπουλος και το συγκρότημα Βαλκανατόλια.
Τη δεύτερη μέρα θα εμφανισθούν η Γλυκερία και η Ντιλέκ Κότς, ενώ αναμένεται και μια Βουλγάρα τραγουδίστρια, της οποίας το όνομα δεν έχει κλείσει ακόμη.
«Δεν θα υπάρχουν χοροί. Θα υπάρχουν αποστάσεις και μάσκες. Όλα θα γίνουν, όπως πρέπει για να προστατευθεί η δημόσια Υγεία και Ασφάλεια», τόνισε ο κ. Μουμίν.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ιάσμου, πέρα από τα θέματα πολιτισμού που θα συζητηθούν με τις ολιγομελείς αυτοδιοικητικές αποστολές Ελλάδας – Βουλγαρίας, ανέφερε και τη διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου (5-5), μεταξύ των Αυτοδιοικητικών, προκειμένου έτσι να εγκαινιασθεί και το συγκεκριμένο γήπεδο του Ιάσμου !

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό