Το ανεξήγητο και το ανερμήνευτο στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας:

Το ανεξήγητο και το ανερμήνευτο στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας:

Άφωνοι οι πυροσβέστες: Απείραχτο έμεινε το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ από την καταστροφική πυρκαγιά στη Δαδιά

Η άθικτη εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον παγκόσμιας σημασίας Δρυμό Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου Έβρου, μετά από εννέα ημέρες από τον εμπρησμό και την καταστροφική πυρκαγιά….

Όπως μας ενημερώνει ο πάτερ Κλ. Κ. Κουλιανός, το εκκλησάκι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης ανεγέρθηκε από μία παρέα νεαρών πριν από περίπου τριάντα χρόνια ως τάμα μετά από παρολίγον ατύχημα. Πρόκειται για μία παρέα νεαρών παιδιών ηλικίας 18 ετών τότε, το 1993, όπου ξεκίνησαν να χτίζουν το εκκλησάκι τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν ένα χρόνο μετά, το 1994.

Στην απόφαση αυτή είναι οδηγήθηκαν μετά από ένα παρ’ ολίγον ατύχημα που είχαν στο Σουφλί και κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους. Βγαίνοντας ζωντανοί από αυτή την περιπέτεια πήραν απόφαση να χτίσουν ένα εκκλησάκι. Το πραγματοποίησαν την ίδια χρονιά! Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα τέσσερα άτομα που συμμετείχε σε αυτήν την περιπέτεια και αργότερα στην ανέγερση του ναϊδρίου, σήμερα είναι μοναχός στο Άγιο Όρος.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ένα ακόμα άτομο που βοήθησε τότε οικονομικά στην ανέγερση. Τα ονόματα τους είναι ο Λεωνίδας Τυρής νεαρός πρωτομάστορας τότε, Κουρούδης Ιωάννης, Παναγιώτης Κυρανούδης (νυν μοναχός Κοσμάς), Αποστολούμης Σταμάτης.

Σύμφωνα με τον μοναχό Κοσμά του Άγιου Όρους, μας εξιστόρησε κι άλλα περιστατικά που σχετίζονται με το εκκλησάκι αυτό, το οποίο βοήθησε πολλούς πιστούς και οι οποίοι το φροντίζουν και το λειτουργούν.

Evros-News/FB : K. Koulianos

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό