Το Δέλτα του Έβρου αποτελεί σταθερά πλέον κορυφαίο τόπο για τους νανόκυκνους σε παγκόσμιο επίπεδο!

Το Δέλτα του Έβρου αποτελεί σταθερά πλέον κορυφαίο τόπο για τους νανόκυκνους σε παγκόσμιο επίπεδο!

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο το Δέλτα Έβρου και κάποιες περιοχές στην Κίνα, συγκεντρώνουν τόσο μεγάλους πληθυσμούς Νανόκυκνων Cygnus columbianus κατά τη χειμερινή περίοδο, που φτάνουν ακόμα και τις 11.000 πουλιά.

Οι Νανόκυκνοι οι οποίοι αναπαράγονται στην αρκτική Τούνδρα και διαχειμάζουν σε μια ευρεία έκταση που φτάνει από τη Δυτική Ευρώπη έως την Ιαπωνία, σε αντίθεση με την εκπληκτική αύξηση που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια στο Δέλτα Έβρου, στην υπόλοιπη Ευρώπη παρουσιάζουν σημαντικότατη μείωση.

Και ενώ λοιπόν τα πουλιά έχουν ξεκινήσει να έρχονται από τον Οκτώβριο στην περιοχή μας για να ξεχειμωνιάσουν, στις 13 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του ΟΦΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο συστηματικών καταγραφών , πάνω από 8.700 Νανόκυκνοι!

Τα αποτελέσματα αυτά, και αναμένοντας περαιτέρω αύξηση τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, επιβεβαιώνουν για ακόμα μια χρονιά, ότι το Δέλτα του Έβρου αποτελεί σταθερά πλέον ένα κορυφαίο τόπο για τους Νανόκυκνους. Σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Μονάδα Διαχείρισης του ΟΦΥΠΕΚΑ θα φροντίσει ώστε όλα τα πουλιά να περάσουν έναν ασφαλή χειμώνα κοντά μας!

Πηγή: evros24.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό