Το εργατικό κέντρο Κομοτηνής καταγγέλλει τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών

Το εργατικό κέντρο Κομοτηνής καταγγέλλει τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης καταγγέλλουν  τον Δήμαρχο Μαρώνειας Σαπών κ. Χαριτόπουλο που σήμερα συγκαλεί την Σχολική Επιτροπή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου που μεταξύ των άλλων θεμάτων ζητείται η έγκριση  κονδυλίου για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για το Γυμνάσιο Σαπών μέσω συνεργείου. Ο κ. Χαριτόπουλος αντί να δώσει αυτά τα χρήματα για να αυξηθούν οι εργατοώρες του προσωπικού καθαριότητας που εργάζεται τώρα στα σχολεία του Δήμου ανοίγει την «κερκόπορτα» μία ώρα νωρίτερα στα συνεργεία. Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι για την φετινή σχολική χρονιά είναι ότι ο κ. Χαριτόπουλος μετέτρεψε όλες τις συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων των Σαπών σε 3ωρες με αποτέλεσμα και τα σχολεία να μην καθαρίζονται όπως πρέπει και μάλιστα τον καιρό της πανδημίας COVID 19 και το εισόδημα των εργαζομένων να έχει μειωθεί αισθητά.

Καλούμε τον κ. Χαριτόπουλο να επανεξετάσει την στάση του και να αυξήσει  τις εργατοώρες των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των Σαπών και να μην προχωρήσει στην πρόσληψη συνεργείου για την καθαριότητα των σχολείων.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η προσπάθεια της επαναφοράς των συνεργείων καθαρισμού στα σχολεία τόσο στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών όσο και σε οπουδήποτε αλλού στο Νομό μας θα μας βρει απέναντι και θα αντιδράσουμε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό