Το έργο «ToMobileSchool Ταξιδεύει» στο Speedway Marathon Καλλιφύτου. Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού

Το έργο «ToMobileSchool Ταξιδεύει» στο Speedway Marathon Καλλιφύτου. Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού

Μία απρόσμενη έκπληξη περίμενε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης SpeedwayMarathon Καλλιφύτου.

Μοτοσικλετιστές, μαραθωνοδρόμοι και παιδιά από την Δράμα και την Καβάλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τριετές έργο που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «ToMobileSchool Ταξιδεύει». Από νωρίς το πρωί στον χώρο της πίστας καρτ κατέφθανε πλήθος κόσμου προκειμένου να συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή. Ο πρόεδρος Καλλιφύτου Χρήστος Παπαδόπουλος ο οποίος και διέθεσε τον χώρο για αυτή την διοργάνωση δήλωσε ενθουσιασμένος για το έργο που υλοποιείται και έχει ως στόχο την προσέγγιση παιδιών Ρομά που ζουν και εργάζονται στους δρόμους, ενώ καλούσε τους επισκέπτες να προσεγγίσουν το mobileschoolκαι να ενημερωθούν σχετικά.

Έπειτα από δύο χρόνια παρεμβάσεων εντός της Δράμας το MobileSchoolβρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα  σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες ή λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «ToΜobileSchool ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Activecitizensfund ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό