«Το Ιράν βοήθησε την Χαμάς να σχεδιάσει την επίθεση στο Ισραήλ» λέει η Wall Street Journal – Η συνάντηση στη Βηρυτό

«Το Ιράν βοήθησε την Χαμάς να σχεδιάσει την επίθεση στο Ισραήλ» λέει η Wall Street Journal – Η συνάντηση στη Βηρυτό

Δημοσίευμα – «βόμβα» της WSJ αναφέρει πως η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου είχε προγραμματιστεί εβδομάδες νωρίτερα με τη βοήθεια Ιρανών αξιωματούχων ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, Ιρανοί αξιωματούχοι ασφαλείας βοήθησαν στον σχεδιασμό της αιφνιδιαστικής επίθεσης του Σαββάτου της Χαμάς στο Ισραήλ και έδωσαν το πράσινο φως για την επίθεση σε συνάντηση στη Βηρυτό την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με ανώτερα μέλη της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη το δημοσίευμα της WSJ, η Χαμάς σχεδίασε αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες εισβολές με τη βοήθεια αξιωματικών του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. Το επίσημο πράσινο φως για την επίθεση φέρεται να δόθηκε σε συνάντηση τη Δευτέρα στη Βηρυτό.

Τέσσερις ακόμη στρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν πιστεύεται ότι συμμετείχαν στη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένων μελών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

ΗΠΑ: Δεν έχουμε δει στοιχεία

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ισχυρίζεται ότι «δεν έχει δει ακόμα στοιχεία» ότι το Ιράν συμμετείχε στην επίθεση.

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία αυτή τη στιγμή που να επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στη Wall Street Journal.

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη το Ιράν

Η Τεχεράνη από πλευρά της, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στις άνευ προηγουμένου επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ.

«Στηρίζουμε σθεναρά την Παλαιστίνη, ωστόσο, δεν συμμετέχουμε στις εχθροπραξίες, ανέφερε σε δήλωση η αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ.

«Τα αποφασιστικά μέτρα που έλαβε η Παλαιστίνη συνιστούν μια απολύτως νόμιμη άμυνα έναντι επτά δεκαετιών καταπιεστικής κατοχής και ειδεχθών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από το παράνομο σιωνιστικό καθεστώς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό