Το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς στη ΝΑ Ευρώπη, έρχεται  στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς στη ΝΑ Ευρώπη, έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη, σύντομα θα αποκτήσει το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς στη ΝΑ Ευρώπη καθώς ιδρύεται το Thess INTEC, το Κέντρο Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

Το Κέντρο Καινοτομίας & Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης θα είναι ένα επιστημονικό και τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς, που θα τονώσει και θα φιλοξενήσει συνεργασίες μεταξύ πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, εταιρειών, δημόσιου τομέα και τοπικών κοινωνιών.

Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της κουλτούρας της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των εταίρων που βασίζονται στη γνώση, με αποτέλεσμα προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής για τις παγκόσμιες αγορές.

Το Thess INTEC αναπτύσσεται σε μία παραθαλάσσια τοποθεσία συνολικής έκτασης 760.000 τ.μ. και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του ενισχύει την ανταλλαγή γνώσεων σε όλο το περιβάλλον του campus.

Οι υπερσύγχρονες ανέσεις του Κέντρου περιλαμβάνουν βιομηχανικά εργαστήρια, μηχανήματα, εγκαταστάσεις υπολογιστών, ευέλικτους χώρους γραφείων, χώρους συνεργασίας και δικτύωσης, ένα συνεδριακό κέντρο και πολλές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και αναψυχής.

Ο σχεδιασμός του Thess INTEC ξεκίνησε το 2017 και είναι μια διαρκής και συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Απώτερος στόχος του μεγαλόπνοου έργου είναι να τονώσει τις συνεργασίες μεταξύ ερευνητών και εξωστρεφών επιχειρήσεων, οδηγώντας σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Το Thess INTEC βρίσκεται πολύ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, στο προάστιο της Περαίας. Συγκεκριμένα βρίσκεται στη νότια ακτή του Θερμαϊκού κόλπου, περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: lifo.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό