Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα BuildaBridgeοραματίζεται ένα κόσμο χωρίς ανισότητες στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού & των γυναικολογικών κακοηθειών

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα BuildaBridgeοραματίζεται ένα κόσμο χωρίς ανισότητες στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού & των γυναικολογικών κακοηθειών

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα BuildaBridge, ιδρύθηκε τον Μάιο του 2021, από δύο ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα, την Ελληνική κοινωνία με ίση πρόσβαση στην υγεία: τον Μακρή Γιώργο-Μάριο, Γυναικολόγο-Ογκολόγο και την Πουλακάκη Φιορίτα, Χειρουργό Mαστού. Δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και των γυναικολογικών κακοηθειών στην Ελλάδα, στηρίζοντας ασθενείς κοινωνικές ομάδες. Το πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του Ιδρύματος, αντιμετωπίσθηκαν συνολικά 8 ασθενείς με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικές κακοήθειες.

Ο Δρ. Μακρής δήλωσε, στα πλαίσια της πρώτης ενημέρωσης προς το κοινό σχετικά με το BuildABridge, «θέλουμε οι γυναίκες στην Ελλάδα, διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού ή των γυναικολογικών, όπου και αν διαμένουν και σε όποια κοινωνικοοικονομική κατάσταση και αν βρίσκονται να έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπιστούν σε πιστοποιημένες μονάδες υγείας δωρεάν»

Στόχοι του ιδρύματος είναι:

  • η δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες σε άμεση πρόσβαση και ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα για τον καρκίνο του μαστού ή τις γυναικολογικές κακοήθειες, που δεν έχουν τη δυνατότητα, λόγω οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών
  • η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα ασθενών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο και παραμένουν σε λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο, για διάστημα άνω των 3 εβδομάδων.

 

Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα και τι περιλαμβάνει: 

  • Ασθενείς με χαμηλό ετήσιο εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι, ασθενείς που ζουν σε ακριτικά νησιά, απομακρυσμένες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση κλπ.
  • Η ιατρική περίθαλψη περιλαμβάνει την χειρουργική αντιμετώπιση και τις συμπληρωματικές ογκολογικές θεραπείες καθώς και την παρακολούθησή τους μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών.
  • Η θεραπευτική αντιμετώπιση παρέχεται δωρεάν σε πιστοποιημένες μονάδες για τον καρκίνο του μαστού και τον Γυναικολογικό καρκίνο σε ιδιωτικά θεραπευτήρια στην Αθήνα.

 

Επόμενα Βήματα:

Για τους επόμενους μήνες, έχει προγραμματιστεί εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη λειτουργία του  Ιδρύματος παράλληλα με την στήριξη και την αντιμετώπιση των ασθενών που θα απευθύνονται στο BuildABridge. Επίσης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις εργασίας με κρατικούς φορείς και άλλες ΜΚΟ προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον κοινό στόχο που είναι η ίση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για τον καρκίνο του μαστού και των γυναικολογικών κακοηθειών για τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα.

Η Δρ. Πουλακάκηαπευθυνόμενη στο κοινό δήλωσε: «Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται σε αδιέξοδο και καλούνται να αντιμετωπίσουν μια διάγνωση καρκίνου του μαστού ενώ αντιμετωπίζουν ήδη τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους λόγω οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα σε αυτές τις γυναίκες και να τις βοηθήσουμε να περάσουν την γέφυρα της ίασης. »

Για περισσότερες πληροφορίες:

info@buildabridge.com.gr

www.buildabridge.com.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 210 894 3232

+30 694 453 0710

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό