«Το MobileSchool Ταξιδεύει» στον καταυλισμό Αμπελοκήπων

«Το MobileSchool Ταξιδεύει» στον καταυλισμό Αμπελοκήπων

8 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα του Έθνους των Ρομά

«Το MobileSchool Ταξιδεύει» στον καταυλισμό Αμπελοκήπων

«Έναν καιρό και μια φορά, σε μια χώρα πολύ μακριά, ζούσανε μια φυλή Ρομά»

Την Παρασκευή 8 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Έθνους των Ρομά, η ομάδα του έργου «Το MobileSchool Ταξιδεύει» της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας πραγματοποίησε μια σειρά παράλληλων δράσεων με τα παιδιά Ρομά στους Αμπελοκήπους Δράμας.

Ένα παραμύθι γράφτηκε από την ομάδα μας για το σκοπό αυτό, έτσι ώστε με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο τα παιδιά Ρομά να μάθουν την ιστορία τους και να εμπνευστούν από αυτήν. Αφηγηθήκαμε την ιστορία, ζωγραφίσαμε για αυτήν και είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε το δικό μας βιβλίο!

Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το Mobile School από το 2020 έως και σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «Το MobileSchool Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό