«Το MobileSchool Ταξιδεύει» τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

«Το MobileSchool Ταξιδεύει» τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Στις παρεμβάσεις σε Ξάνθη και Καλαμπάκι

«Το MobileSchool Ταξιδεύει» τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Τα παιδιά Ρομά σε ρόλο ραδιοφωνικού παραγωγού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου το τριετές έργο της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. “Το MobileSchool Ταξιδεύει” πραγματοποίησε βιωματικές δράσεις για τα παιδιά Ρομά.

Η δράση περιελάμβανε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα  πραγματοποιήθηκε  μια  συζήτηση για το αν γνωρίζουν τα παιδιά το ραδιόφωνο, αν ακούνε σταθμούς και ποιους σταθμούς και πώς νιώθουν με το συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας. Μερικές από τις απαντήσεις που λάβαμε ήταν: «Εγώ ξέρω κυρία τι είναι ραδιόφωνο»,« Κάνουν εκπομπές για μουσική και διάσημους «Διαλέγουν τραγούδια», «Λένε ειδήσεις», «Δεν είχαμε ποτέ ραδιόφωνο». Στην δεύτερη ενότητα και για μία ώρα τα παιδιά Ρομά έγιναν τα ίδια ραδιοφωνικοί παραγωγοί, επιλέγοντας τυχαία ένα θέμα το οποίο έπρεπε στη συνέχεια να παρουσιάσουν στο κοινό. Η δράση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ενώ τα παιδιά με αγωνία ρωτούσαν πότε θα επαναληφθεί.

Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το Mobile School από το 2020 έως και σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «ToΜobileSchool Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Activecitizensfund ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό