«Το MobileSchoolΤαξιδεύει» της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

«Το MobileSchoolΤαξιδεύει» της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Συνεχίζει με θετικά μηνύματα τον νέο του στόχο

Με θετικά μηνύματα συνεχίζει η ομάδα έργου «Το MobileSchoolΤαξιδεύει» τον νέο της στόχο στον καταυλισμό της Φιλίππου που είναι να πείσει περισσότερα παιδιά Ρομά να πάνε στο σχολείο.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά και τουλάχιστον τέσσερα νέα παιδιά ξεκίνησαν να πηγαίνουν στο 15ο Δημοτικό σχολείο Δράμας. Στην αρχή της χρονιάς ο φορέας διένειμε τσάντες και σχολικά είδη για τις πρώτες τους ανάγκες, ενώ τα προετοίμασε με ασκήσεις πρώτης γραφής και μαθηματικών. Τρεις φορές την εβδομάδα η ομάδα έργου πηγαίνει στον καταυλισμό και μετατρέπει το ιδιόκτητο βανάκι σε κοινωνικό φροντιστήριο προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά με τις εργασίες της επόμενης ημέρας. Παράλληλα εθελοντής γυμναστής απασχολεί τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά που δεν επιθυμούν να πάνε σχολείο μαθαίνοντάς τους μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων τις έννοιες της συνεργασίας της αλληλεγγύης και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το     MobileSchoolαπό το 2020 έως σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της  Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς  είτε για οικογενειακούς  λόγους            είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.Το έργο έλαβε νέα εννεάμηνη παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2024 αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2023. Ένας από τους στόχους είναι να πείσει περισσότερα παιδιά Ρομά στον καταυλισμό Φιλίππου να πάνε στο σχολείο και να συνεχίσουν την φοίτησή τους. Για τον λόγο αυτό η ομάδα του έργου πραγματοποιεί «Κοινωνικό Φροντιστήριο» στον οικισμό της Φιλίππου τρεις φορές την εβδομάδα, βοηθώντας τα παιδιά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σχολικών μαθημάτων.

Το έργα«Το MobileSchool Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Activecitizensfund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό