Το Μουσείο στο Σχολείο – Ζωντανά, Εύκολα, για Όλους και Παντού !

Το Μουσείο στο Σχολείο – Ζωντανά, Εύκολα, για Όλους και Παντού !

Ήρθε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα Museotek για live streaming περιηγήσεις σχολείων σε μουσεία και χώρους πολιτισμού
Μία νέα, πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα ήρθε για να κάνει πραγματικότητα την εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο περιήγηση σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό σε πλήθος μουσείων και χώρων πολιτισμού.

Η Museotek είναι προϊόν συνεργασίας των εταιρειών TETRAGON, Uni Systems και Mobics, και δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει «τόπο συνάντησης» του σχολείου με το μουσείο, της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό.

Με τρία απλά βήματα και εξοπλισμό που ήδη διαθέτουν, τα σχολεία μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας Museotek να επισκεφθούν το μουσείο και τον χώρο πολιτισμού της επιλογής τους, να περιηγηθούν στα εκθέματα ζωντανά και διαδραστικά, με οδηγούς τους έμπειρους επιμελητές και μουσειοπαιδαγωγούς… κι όλα αυτά μέσα από τη σχολική αίθουσα.

Η πλατφόρμα αφενός υποστηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και απλοποιεί τη διαδικασία οργάνωσης «εξωσχολικών» επισκέψεων, αφετέρου επιτρέπει στα μουσεία να μοιράζονται τις συλλογές και τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα με μαθητές από ολόκληρη την χώρα και την ελληνική ομογένεια. Ενισχύεται έτσι η εξωστρέφεια τόσο των σχολείων όσο και των μουσείων, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται η οικονομική βιωσιμότητα των μουσείων και χώρων πολιτισμού που επλήγησαν σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας.

Με βασικό σύνθημα «Ζωντανά, Εύκολα, για Όλους και Παντού», η Museotek δεν προσφέρει άλλη μία ψηφιακή περιήγηση στο μουσείο, αλλά μία ολοκληρωμένη και δυναμική εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές: ζωντανή, διαδραστική και προσωποποιημένη, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και συναρπαστικές εικαστικές δράσεις, με ασφάλεια και χωρίς αποκλεισμούς.

Η πλατφόρμα Museotek έχει ολοκληρώσει την πιλοτική της φάση και είναι πλέον ανοικτή στο ευρύ κοινό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό