Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον τραγικό θάνατο του 23χρονου φοιτητή στη Σίφνο

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον τραγικό θάνατο του 23χρονου φοιτητή στη Σίφνο

Παραμένουν τα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο 23χρονου σε παραλία της Σίφνου. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα ωστόσο όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, πλήρης εικόνα θα δοθεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις.
«Δεν αποκλείεται και ο κορονοϊός»

Όπως εξηγεί μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» η ισχαιμία του μυοκαρδίου και το πνευμονικό οίδημα είναι δύο έννοιες γενικές, οπότε πρέπει να διερευνηθεί ο μηχανισμός πίσω από αυτές. Επισήμανε πως για την ώρα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως αιτία, ούτε ο κορονοϊός, στον οποίο ο άτυχος φοιτητής ήταν θετικός.

Σημειώνεται πως ο κορονοϊός είναι δυνατό να κάνει θρομβώσεις των στεφανιαίων αγγείων και να οδηγήσει σε έμφραγμα, δηλαδή ισχαιμία, που με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα. Παρ’ όλα αυτά, στην περίπτωση του 23χρονου, το παραπάνω δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο καθώς πνευμονικό οίδημα και ισχαιμία μπορούν να προκληθούν και από άλλα αίτια.

Ο 23χρονος φοιτητής από τη Λαμία βρισκόταν για διακοπές στη Σίφνο και την περασμένη Τρίτη μετά από αδιαθεσία που ένιωσε έκανε εμετό και λιποθύμησε. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου κατέληξε. Η νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιώς όπου μεταφέρθηκε η σορός του, έδειξε πως ο θάνατός του προήλθε από ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκραδίου και πνευμονικό οίδημα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό