Το πρόγραμμα της επισκέψεως του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη

Το πρόγραμμα της επισκέψεως του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη

Τα εγκαίνια σε τρία σημαντικά έργα της Αλεξανδρούπολης και επίσκεψη σε ένα τέταρτο εξίσου σπουδαίο, περιλαμβάνει η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το επίσημο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα συνοδεύεται σίγουρα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, η αρχή θα γίνει στις 10 το πρωί με τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων-ΜΕΑ- της Αλεξανδρούπολης. Η συγκεκριμένη μονάδα θα εξυπηρετεί και γειτονικούς δήμους της Θράκης και κατασκευάζεται από την εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ». Ήδη έχουν σταλεί μάλιστα και οι σχετικές προσκλήσεις από την ΔΙΑΑΑΜΑΘ που είναι υπεύθυνη για το συγκεκριμένο πολύ σημαντικό έργο για την διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ την παρουσία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Πρόεδρος της και δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 11 το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο, θα εγκαινιάσουν το Ιωακείμιο Γηροκομείο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, το οποίο βρίσκεται έξω από την πόλη.

Στη συνέχεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και σε χώρο κοντά στο Τελωνείο, θα γίνει η έναρξη των εργασιών κατασκευής του FSRU, της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου LNG, τον οποίο έχει αναλάβει η εταιρεία «Gastrade» του ομίλου Κοπελούζου.

Σε αυτή την εκδήλωση, όπως έγραψε το Evros-news.gr θα βρίσκονται δίπλα στον Πρωθυπουργό τόσο ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όσο και ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ, ενώ φαίνεται να οριστικοποιήθηκε και η παρουσία του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι. Πολύ υψηλές παρουσίες δηλαδή, δηλωτικές αν οριστικοποιηθούν, της τεράστιας σημασίας του συγκεκριμένου έργου για την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Θα βρίσκεται επίσης στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ που αναλαμβάνει πόστο υφυπουργού Ενεργειακών Θεμάτων στην Κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν και θα συνεχίσει να έρχεται στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και ο Δημήτρης Κοπελούζος του οποίου η εταιρεία έχει αναλάβει τον FSRU της περιοχής μας.

Τέλος, αν και δεν έχει αναφερθεί έως τώρα, ο Πρωθυπουργός ενδεχομένως να επιθεωρήσει και τα έργα κατασκευής της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού που ήδη ξεκίνησαν και ένα τόσο σπουδαίο για την Αλεξανδρούπολη αλλά και την περαιτέρω αξιοποίηση του λιμανιού μετά από δεκαετίες στασιμότητας, ξεκίνησε να υλοποιείται από την Κυβέρνηση του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό