Το βιβλίο «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση» στα χέρια των μαθητών του Έβρου

Το βιβλίο «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση» στα χέρια των μαθητών του Έβρου

Με συμβολικές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς σε σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Αλεξανδρούπολης άρχισε η διανομή του βιβλίου «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση» στους μαθητές του Έβρου.

Πρόκειται για επανέκδοσηενός Χρονολογίου της ιστορίας του Θρακικού Ελληνισμού, που πρώτη είχε εκδώσει η Βουλή των Ελλήνων 20 χρόνια νωρίτερα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, την οποία επιμελήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Το βιβλίο εκδόθηκε από την ΠΕ Έβρου στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την ένταξη της Θράκης στον κορμό του ελληνικού κράτους.

Επιθυμία και δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου είναι να διανεμηθεί το βιβλίο σε όλους τους μαθητέςτης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) του Έβρου. «Στόχος μας ως Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αλλά και ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, είναι να τροφοδοτούμε και να αναδεικνύουμε στην κοινωνία τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Επιθυμούμε η νέα γενιά και ο αναγνώστης-μελετητής, να γνωρίσει και να κατανοήσει τους προγόνους μας που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν στον ευλογημένο τόπο της Θράκης, να συνδεθεί με το παρελθόν μας, να συναισθανθεί γιατί είναι τόσο σπουδαίο και σημαντικό γεγονός για τους Θρακιώτες και την Ελλάδα ο εορτασμός 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στην ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει σπουδαιότερη επένδυση ενός λαού για ένα ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον από τη διδαχή της ιστορίας του στους νέους. Για αυτό με αγάπη στα παιδιά και τον τόπο μαςδιανέμουμε σήμερα αυτό το εξαιρετικό ιστορικό πόνημα», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου βρέθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, στο 3ο Λύκειο και στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης. Τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου συνόδευσαν αντίστοιχα στα σχολεία ευθύνης τους ο εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Πέτρος Μιχαηλίδης και ο εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Αναστάσιος Ολπασιαλής, καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Έβρου Ευαγγελία Κοσμαδάκη, η οποία επιμελήθηκε την έκδοση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό